NL Leert Door: de regeling

20-11-2020

Hoe werkt NL Leert Door?

MELDING: NL Leert Door Opleidingen zijn vol

Vanwege het grote succes van de subsidieregeling NL Leert Door en de vele inschrijvingen die wij binnen hebben gekregen, zitten alle opleidingen en trainingen op dit moment vol. Op onze speciale NLLD-website kun jij je inschrijven voor updates rond NL Leert Door. We houden je dan op de hoogte van een eventueel vervolg van de regeling en/of wanneer er weer plekken beschikbaar zijn. Je schrijft je in voor de updates door de catalogus op NL Leert Door te downloaden (het oranje blok).

Hoe werkt NL Leert Door?
Met de tijdelijke subsidieregeling NL Leert Door (NLDD) kunnen werknemers, werkzoekenden en zzp’ers (vanaf 18 jaar) tijdelijk kosteloos een training of opleiding volgen. Denk daarbij aan de ontwikkeling van (nieuwe) vaardigheden of het verbreden of verdiepen van kennis.

Op onze speciale NLLD-website vind je alle trainingen en opleidingen die Lindenhaeghe aanbiedt in het kader van NL Leert Door.

Voor iedereen vanaf 18 jaar
De regeling NL Leert Door is in het leven geroepen om mensen met een arbeidsrelatie te ondersteunen en te begeleiden richting de toekomst. Een opleiding of training kan helpen als het gaat om het vinden van een nieuwe baan of om een bestaande baan meer toekomstproof te maken. De regeling is niet alleen voor werknemers in door corona getroffen sectoren maar staat open voor iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd en met een relatie tot de arbeidsmarkt.

Maximaal 3 opleidingen
Om de regeling voor iedereen aantrekkelijk te houden, stellen wij een maximum van 3 trainingen per professional.

Let op! Alleen NLLD-trainingen boek je kosteloos
Alleen NLLD-trainingen vallen onder deze regeling. Deze hebben NLLD in de titel staan en zijn boekbaar voor € 0,-. Let op! Momenteel zijn alle opleidingen vol. Zie ook de melding bovenaan dit artikel.

Door je in te schrijven voor een opleiding of training in het kader van NL leert door ga je akkoord met onze voorwaarden. De voorwaarden van deelname zetten we in het blok hieronder op een rij. Lees deze voor je een opleiding gaat boeken goed door.

Vragen?
Bekijk onze Veelgestelde NLLD Vragen-pagina.

NL Leert Door voorwaarden van deelname

NL Leert door informatieblok

Waar moet je op letten bij het boeken van een NL Leert Door-opleiding of training

Om gratis aan jouw training te mogen deelnemen is het van belang dat je aan de vereisten voldoet die het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan jouw deelname stelt.

Dit betekent dat:

 • Je ouder bent dan 18 en de pensioenleeftijd nog niet bereikt hebt
 • Je een training zoekt die aansluit bij jouw behoefte om jezelf door te ontwikkelen of om te scholen
 • Je deze training boekt via de website nlleertdoor.lindenhaeghe.nl of de catalogus
 • Je de instructies (o.a. in de e-mails) opvolgt
 • Je jouw training voor 31 augustus 2021 met een certificaat afrondt


Maximaal 3 opleidingen
Om de regeling voor iedereen aantrekkelijk te houden, stellen wij een maximum van 3 trainingen per professional.

Klik op Meer Lezen voor de volledige voorwaarden

Bij het boeken van een training of opleiding geldt:

 • Je mag je voor maximaal 3 verschillende gesubsidieerde opleidingen inschrijven
 • Je gaat akkoord gaat met de toestemmingsverklaring NL Leert Door. De toestemmingsverklaring zorgt ervoor dat het ministerie van SZW, dat de subsidies toekent, de juiste toepassing van de subsidie door de opleider kan controleren. Tijdens het bestelproces op onze NL Leert Door-website ga je akkoord met de toestemmingsverklaring.
 • Je geeft je BSN-nummer op (dit hebben we nodig voor de subsidie-aanvraag)
 • Je stuurt ons binnen twee weken een kopie van (de voor- en achterkant) van een geldig identiteitsbewijs (op jouw naam). Gebruik de KopieID-app van de overheid om een veilige kopie van je identiteitsbewijs maken. Klik hier voor het artikel met uitleg van de Rijksoverheid
 • Je start pas met de opleiding of training wanneer je complete toelatingsdossier door ons akkoord verklaard is. Zorg dus dat je dit snel in orde maakt.


Uiteraard worden alle gegevens zorgvuldig verwerkt en zijn deze niet zichtbaar voor derden.

Bij het starten van je training of opleiding geldt:

 • Je bent aanwezig bij eventuele Virtual Classrooms die onderdeel zijn van je training*
 • Je rondt alle onderdelen van de training af vóór 31 augustus 2021 (zodat we jouw certificaat kunnen klaarzetten in de Online Leeromgeving)
 • Let dus op de aanwezigheidsplicht bij Virtual Classrooms. Bij geregistreerde aanwezigheid ontvang je 14 dagen na afronding van je training een digitaal certificaat in de Online Leeromgeving.
 • Bij online studieproducten staat het certificaat 7 dagen na afronding van de e-learning en een afsluitend oefenexamen voor je klaar in de Online Leeromgeving.
 • Na afronding van de opleiding vul je de evaluatie in, die je per mail toegestuurd krijgt.


Uiteraard worden alle gegevens zorgvuldig verwerkt en zijn deze niet zichtbaar voor derden.

Afmelden: uiterlijk 2 weken voor aanvang
Mocht je niet aanwezig kunnen zijn dan dien je dit uiterlijk twee weken voor aanvang van de training te mailen naar nlleertdoor@lindenhaeghe.nl. We proberen dan samen met je naar een nieuw startmoment te kijken. Mocht jouw plek vrijkomen dan kunnen we hier iemand anders mee blij maken. Ook wanneer het niet realistisch is dat jij je opleiding nog gaat afronden, zullen wij jouw plek aan iemand anders geven.

Samenvoegen of annuleren startmomenten
Wanneer er te weinig deelnemers voor een training zijn, is het mogelijk dat startmomenten samengevoegd of geannuleerd worden. Uiteraard nemen we dan contact met je op.

Op = Op
Het ministerie heeft een bepaald budget (subsidie) vrijgemaakt voor NL Leert Door. Hierbij geldt op = op. Schrijf je dus snel in en zorg dat je dossier bij ons compleet is, dan kun jij jouw kosteloze training snel in je agenda schrijven.

Dit artikel is geüpdatet op 7-7-2021