030 – 693 23 48

Nieuw bij Lindenhaeghe! Examen doen vanuit je woonkamer.

15-04-2020

Nieuws

Voor een aantal bovenwettelijke examens bieden wij sinds kort examen-op-afstand aan. Bijvoorbeeld voor Schuldhulpverlener en Financieel Echtscheidingsadviseur. Wij zijn de eerste opleider binnen de financiële branche die deze hypermoderne en gemakkelijke manier van examen doen kan aanbieden. En daar zijn we trots op!

Ingenieus controlesysteem
Het examen-op-afstand vindt plaats door middel van ‘proctoring’. Professionals die een online examen boeken, starten zelf thuis het examen op. Een surveillant (proctor) houdt op afstand toezicht en zorgt voor de identiteitscontrole van de kandidaat. Een ingenieus controlesysteem zorgt ervoor dat de kandidaat gevolgd wordt tijdens het maken van het examen. Het enige wat nodig is, is een laptop met camera, microfoon en internet.

Past bij deze tijd
Het examen-op-afstand is een logisch gevolg van de huidige situatie en past bij deze tijd. Algemeen directeur Ewald Bary: ‘Al onze klassikale opleidingen zijn omgezet naar Virtual Classrooms waarbij professionals vanuit hun woonkamer een opleiding kunnen volgen. Het is logisch dat waar mogelijk zij nu ook de examens op afstand kunnen doen.’

Uitbreiding in de toekomst
De mogelijkheid om examen-op-afstand te doen, zal ook na de coronacrisis blijven bestaan. Het is de bedoeling het aantal examens via proctoring in de nabije toekomst uit te breiden. Meer informatie over Proctor Examen lees je hier.

Deze examens-op-afstand zijn inmiddels boekbaar