Mark doet aan niet-Slim Leren

02-12-2020

PE Wft Blogger Mark

Hoi! Ik ben Mark, zelfstandig financieel adviseur, woonachtig in de Randstad en vader van een zoontje (8). Voor Lindenhaeghe blog ik regelmatig over mijn PE-rikelen.

Lees hier mijn vorige blog

In mijn vorige blog schreef ik over mijn examen PE Schade zakelijk (geslaagd!) en over mijn beslissing PE Inkomen te volgen in een Virtual Classroom. In deze blog vertel ik hoe het mij is vergaan.

Ik kan er kort over zijn, het ging niet erg goed.

Ik ben niet eens op examen gegaan. Ik had een week om me voor te bereiden op de training, maar ik was druk-druk-druk en ik heb gewoon helemaal niets gedaan. Nog geen oefenvraag gemaakt. Ik grapte nog tegen Anouk Hengeveld – de trainer – dat ik me had voorbereid met niet-Slim Leren. Eigenlijk best een sneue grap. Maar goed.

Ik ging er blanco in
Ik ging dus vrij blanco de Virtual Classroomtraining PE Inkomen in. De training zelf was prima, viel me niets tegen (al miste ik Maureen natuurlijk wel…). Het werkte uitstekend, inloggen via de MS Teams-link, werken op twee schermen. Ik had dan weer wel in de Virtual Classroom-instructievideo van Lindenhaeghe gekeken, dus technisch was het in orde. Maar omdat ik niet voorbereid was, kon ik het niet bijbenen.

Escape room
En ja, dan biedt zo’n Virtual Classroom een makkelijke escape: koffie halen, nog even koffie halen. Tussendoor beetje op mijn mobiel rommelen. In een klas zou ik dat nooit doen, nu dus wel. Natuurlijk heb ik wel een beetje opgelet; Anouk kan goed uitleggen dus dat neem ik dan maar weer vast mee, maar ik ben tot op heden niet op examen gegaan. -1 punt voor Mark.

Persoonlijke Ontwikkeling met NL Leert Door
Afijn. Het is wat het is. En inmiddels heb ik alweer een nieuw plan. In de nieuwsbrief heb ik gelezen dat je met NL Leert Door kosteloos trainingen kunt volgen. Daar zitten ook gave trainingen op gebied van Persoonlijke Ontwikkeling bij. Daar wil ik al langer wat mee doen, dus dat is een mooie kans.

Ik dacht zelf aan iets met Leiderschap maar mijn vrouw opperde Timemanagement. Dat vond ik ook wel een goeie. Dus dat is mijn nieuwe plan: ik ga werken aan mijn planningskills en leren hoe ik mijn tijd efficiënter kan indelen. Dan ga ik me in 2021 weer met PE bezighouden.

Samen met…
En dit keer weet ik zeker dat ik ga opletten want ik ga de training samen volgen met …. mijn vrouw! Want ook niet-financials kunnen die trainingen kosteloos volgen. En als iemand mij bij de les kan houden…

Bekijk het aanbod NL Leert Door