Lucas en Jeroen volgden de training Projectleiderschap

04-04-2019

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Lucas van Mouwerik en Jeroen Spelde zijn collega’s. Ze werken allebei voor dezelfde holdingmaatschappij. Ze besloten samen de Training Projectleiderschap te volgen bij Lindenhaeghe Trainingen.

Wat was voor jullie de aanleiding om deze training te volgen?
Lucas: “Ik wilde mijzelf verder ontwikkelen als projectleider. Ik ben dat nog niet zo lang, nog geen twee jaar. Daarvoor was ik werkvoorbereider. De training was voor mij een welkome aanvulling op de kennis en ervaring die ik in de praktijk al had opgedaan.”
Jeroen: “Ik heb het vak in de praktijk geleerd en had behoefte aan meer theoretische achtergrond.”

Wat wilden jullie graag leren?
Lucas: “Als projectleider is het belangrijk dat ik goed kan communiceren met klanten. In de training heb ik geleerd waarom sommige gesprekken moeizaam verlopen. Soms heb je het gevoel dat je er samen niet uitkomt. Als dat me nu overkomt, dan weet ik waar dat aan ligt en hoe ik het kan oplossen.”
Jeroen: “Ook voor mij is communicatie belangrijk en dan vooral de communicatie met collega’s. Ik wilde weten: hoe krijg ik ze makkelijker mee en hoe krijg ik nog meer voor elkaar?”

Wat heeft deze training jullie opgeleverd?
Lucas: “Door de training ben ik assertiever geworden. Als projectleider moet je namelijk mensen durven aanspreken op hun verantwoordelijkheden binnen het project. Dat geldt voor collega’s, maar ook voor klanten. Zo maak ik weleens mee dat een klant iets ‘extra’s’ wil. Voorheen had ik de neiging daar direct in mee te gaan. Maar het is meerwerk en vraagt dus extra tijd en geld. Door wat ik geleerd heb in de training, durf ik nu de kaders van een project, dus wat geoffreerd is, beter te bewaken. En dat zeg ik ook tegen de klant.“

Jeroen: “Ik heb ook geleerd de kaders van een project te bewaken én de mensen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden. Het is gek; veel van wat ik geleerd heb, wist ik eigenlijk al, maar nu pas ik het ook toe. Zo liep er iets niet lekker in de samenwerking met een collega. De trainer raadde mij aan het gesprek met hem aan te gaan. Dat heb ik gedaan en daardoor is de samenwerking echt verbeterd.”

Wat vonden jullie verrassend?
Jeroen: “Wat ik heel interessant vond, was de stakeholdersanalyse. Nu communiceer ik niet meer alles naar iedereen, maar maak ik gerichtere keuzes. En dat bespaart me heel veel tijd.”

Lucas: “Ik vond de waardenpiramide heel interessant. De gedachte daarachter is dat je in je werk geconfronteerd kunt worden met situaties die je ‘niet prettig’ vindt. Dat heeft mij inzicht gegeven in wie ik ben als persoon en wat ík belangrijk vind. Wat mij betreft is het in kaart brengen van je waarden iets wat iedereen zou moeten doen.”

Over Lucas en Jeroen
Lucas en Jeroen werken beiden voor de holdingmaatschappij Waysis, waar verschillende bedrijven onder vallen. Lucas is projectmanager bij Brickyard en Jeroen werkvoorbereider/projectleider bij Taxameter Centrale. Brickyard levert onder meer verschillende handhavingssystemen, zoals camerahandhaving. De camera’s van dit systeem scannen kentekens en controleren of voertuigen een binnenstad in mogen of een ontheffing hebben. Taxameter Centrale is een bedrijf dat parkeeroplossingen verzorgt, zoals de bekende parkeerautomaten die overal op straat te vinden zijn.

Wil jij als projectleider het maximale halen uit jezelf én je team? Volg dan de training Projectleiderschap.

> Bekijk de training en meld je aan