Lindenhaeghe zet het nieuws op een rij

22-04-2020

Nieuws

Questions

Lindenhaeghe zet het nieuws op een rij

Op 16 maart jl. veranderde de (opleidings)wereld. Klassikale opleidingen en examens werden opgeschort om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen en opeens waren onze lokalen leeg. Achter de schermen traden echter verschillende noodplannen in werking, veelal uitgevoerd vanuit de woonkamers van thuiswerkende collega’s. Inmiddels zijn we ruim een maand verder. Er is veel gebeurd. Wij bieden onze opleidingen grotendeels online aan, als e-learning of in Virtual Classrooms en heel voorzichtig kunnen we weer examens afnemen. Soms op locatie en soms zelfs vanuit de woonkamer.

Rots in de branding in het coronageweld is onze Supportafdeling. De collega’s Heijmen, Priscilla, Remco en Esmée zitten dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden. Want vragen zijn er. En dat is begrijpelijk, want in deze unieke situatie veranderen dingen soms per dag. Om het nieuws overzichtelijk te houden, hebben wij de vijf meestgestelde vragen van dit moment op een rij gezet. Kom je er toch niet uit? Je weet ons te vinden.

Gaat mijn opleiding of examen door?

Heijmen: “Alle opleidingen die gepland staan tot 1 juni zetten we om naar Virtual Classrooms. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Wij nemen contact met je op. Of je examen doorgaat, ligt aan je examenlocatie. Hoor je niets, dan gaat het door.”

Mijn examen is een paar weken geleden geannuleerd, kan ik nu alsnog examen doen?

“De meeste locaties zijn inmiddels weer open. Je kunt zelf een nieuw examen inboeken. Kies vervolgens voor ‘factuur’ en vermeld in het opmerkingenveld ‘Verplaatst examen’. Onze administratie zorgt er dan voor dat er géén factuur uitgaat.”

Kan ik nu een training volgen?

“De meeste trainingen en opleidingen starten in een Virtual Classroom. Ook de PE-opleiding plus examen start op afstand. Het examen doe je aansluitend op één van onze examenlocaties. Volg hiervoor de instructies in je mail die je na inschrijving van ons ontvangt.”

Zijn bij PE en Wft de nieuwe toetstermen al van kracht?

“De nieuwe toetstermen zijn op 1 april ingegaan. Ze hebben betrekking op de examenstof voor PE en Wft. Wanneer je start met studeren, zorg dan dat je studeert met het examenmateriaal van 2020. Ben je al begonnen? Dan kun je ook gebruikmaken van de Syllabus 2019 en het wijzigingenoverzicht. Het wijzigingenoverzicht staat in de Online Omgeving: Leerroute 2019 bij de syllabus.”

Welke opleidingen kan ik volgen in een Virtual Classroom?

“Vrijwel al onze opleidingen: PE, financieel én persoonlijke ontwikkeling. Weten of het iets voor jou is? Bekijk dit filmpje eens.”

Naar onze Virtual Classrooms

Naar de examens