Lindenhaeghe neemt 3Masters en Kers & Partners over

08-12-2020

Corona begroeting

Het gaat goed met opleidings- en exameninstituut Lindenhaeghe. Met de recente overnames van opleiders 3Masters en Kers & Partners geeft de financiële opleider een nieuwe impuls aan de missie om rechterhand te worden van alle financieel professionals in Nederland. Lindenhaeghe versterkt met de overnames met name de positie binnen de zakelijk adviesmarkt.

Zakelijke adviesmarkt verschuift
Als we kijken naar de markt van de zakelijke financiële dienstverlening, dan is er sprake van een verschuiving van de adviesvraag. Lag het zwaartepunt voorheen nog bij de (groot)bank, dan zien we nu dat de zakelijke klant het intermediair steeds meer weet te vinden. Inmiddels is maar liefst 90% van de bedrijven klant bij een onafhankelijk financieel adviesbedrijf*.

Rechterhand van het intermediair
Als rechterhand van financieel professionals verzorgt Lindenhaeghe al jaren de complete ontwikkeling voor het onafhankelijk intermediair. Met een Wft/PE-marktaandeel van bijna 50% en een gemiddelde beoordeling van de trainingen met een 8,6 op Springest – een onafhankelijke vergelijkingssite voor opleiders – speelt Lindenhaeghe een belangrijke rol bij het opleiden van de intermediaire adviseur.
Ewald Bary (algemeen directeur): “Onze warme band met het intermediair is te verklaren uit het feit dat de oprichters van Lindenhaeghe zelf een intermediaire achtergrond hebben. Daarnaast zijn wij al geruime tijd opleidingspartner van de grootste brancheorganisatie van het intermediair, Adfiz. De stap naar een breder aanbod, waarvan ook de financieel adviseur zakelijk kan profiteren, is een logische aanvulling op onze dienstverlening.”

Maatwerk zakelijke adviesmarkt
De overname van opleiders 3Masters en Kers & Partners sluit aan bij de wens van Lindenhaeghe om intermediairs die zich bezighouden met zakelijk verzekeren en zakelijke financieringen nog beter te ondersteunen. 3Masters en Kers & Partners beschikken beide over een uitgebreid assortiment (maatwerk)opleidingen en trainingen, die inspelen op de ontwikkelbehoefte van de allround zakelijk adviseur. Thijs Hammann (commercieel manager bij 3Masters, nu onderdeel van Lindenhaeghe): “Wij zijn al jaren sterk en bekend met ons maatwerk voor specifieke onderwerpen. Daarnaast heeft 3Masters veel ervaring als het gaat om de zakelijke financiële dienstverlening. Door de overname door Lindenhaeghe kunnen wij de zakelijke financiële dienstverlening nu nog beter en sterker gaan uitbouwen.”

De komende tijd zal er worden gewerkt aan het samenvoegen van de portfolio’s en het in kaart brengen van de mogelijkheden voor grootzakelijke relaties.

* Gegevens komen uit het onderzoek “Advies in cijfers 2020”, uitgevoerd door brancheorganisatie Adfiz.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en het opvragen van HR-beeld kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie.
A. Dros | telefoon 030 – 2041654 | E-mail: marketing@lindenhaeghe.nl