Lindenhaeghe lanceert Inspiratieplatform NLOntdekt

01-11-2018

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Financiële opleider gaat financieel professionals inspireren en ondersteunen bij het ontwikkelen van future skills; de vaardigheden van de toekomst.

Op de arbeidsmarkt van de toekomst is feitelijke kennis niet meer voldoende om succesvol te zijn. Het zijn juist de ‘soft skills’, zoals communicatie, samenwerken en creativiteit, die belangrijk zijn. Dat zijn namelijk vaardigheden die robots niet snel zullen overnemen. Dat zegt het World Economic Forum (WEF) in een rapport dat zij in 2016 publiceerde.

Financiële branche
Volgens het WEF zal de financiële sector de komende jaren als gevolg van alle ontwikkelingen ‘radicaal moeten veranderen’ om te overleven. Ook het CBS en het internationale innovatiebedrijf Accenture publiceerden dergelijke berichten. Werknemers en werkgevers in de financiële sector moeten leren omgaan met die ontwikkelingen.

NLOntdekt
Lindenhaeghe speelt hierop in door een inspiratieplatform genaamd 'NLOntdekt' te lanceren, gericht op de zogeheten future skills; de vaardigheden van de toekomst. Op het nieuwe platform NLOntdekt kunnen werknemers, werkgevers en HR-professionals binnen de financiële branche op een toegankelijke manier kennismaken met future skills. Hier vinden zij relevante artikelen, masterclasses en interviews met experts en pioniers.

Deze content wordt verder uitgebreid. Financieel professionals kunnen op NLOntdekt een test doen om te ontdekken hoe ‘future proof’ ze al zijn.

Logische stap
Lindenhaeghe zet als financiële opleider al langer in op persoonlijke ontwikkeling voor professionals. Dit vanuit de gedachte om hen een ‘complete ontwikkeling’ aan te kunnen bieden. Volgens Ewald Bary, commercieel directeur van Lindenhaeghe, zet Lindenhaeghe met NLOntdekt een belangrijke stap richting de toekomst: “Persoonlijke vaardigheden worden steeds belangrijker. Wij willen de resultaten uit de test op NLOntdekt dan ook gebruiken om ons trainingsaanbod op dat gebied uit te breiden. Zo maken wij onze belofte waar.”

Bekijk NLOntdekt: https://nlontdekt.nl