Leef jij jouw dromen al? 7x inspiratievragen om jouw dromen werkelijkheid te laten worden

04-02-2019

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Ontsnap aan de sleur, laat jouw dromen en ambities werkelijkheid worden. Deze 7 inspiratievragen helpen jou een stapje op weg.

Hoe goed we het ook hebben, het gras is en blijft regelmatig groener aan de overkant. Zeker in deze online samenleving worden we iedere dag wel blootgesteld aan allerlei inspirerende personen. Succesvolle CEO’s doen hun verhaal in de talkshows, en zelfstandig ondernemers delen hun successen dagelijks op LinkedIn.

Waar komt dit succes vandaan? Simpel: een andere manier van denken, resulterend in een andere manier van doen. Deze 7 inspiratievragen helpen jou een stapje op weg om de sleur te ontsnappen, en jouw dromen en ambities werkelijkheid te laten worden.

1. Welke overtuigingen houden jou op je plek?
Houd jezelf eens heel eerlijk een spiegel voor: welke smoesjes heb jij voor jezelf verzonnen? Is het je financiële situatie die ervoor zorgt dat jij dé stap nog niet genomen hebt? Vertel je jezelf dat je teveel zekerheid verliest als je besluit je dromen na te jagen? Laat je (valse) overtuigingen je niet tegenhouden, maar trek ze in twijfel! Alleen op die manier kun je echte groei bewerkstelligen.

2. Waar word je écht vrolijk van?
Wat doe jij graag in je vrije tijd? Help je als semi-professionele interieurdesigner al je vrienden aan een nieuw interieur, of organiseer jij de beste feesten en evenementen? Waar jij in je vrije tijd gelukkig van wordt, zegt veel over de baan die je op dit moment doet. Sluit het bij elkaar aan, of leef je naar het weekend toe?

3. Welke talenten heb je?
Ben je een ontzettend goede schrijver, maar beantwoord je iedere dag telefoontjes in het callcenter? Dan zit je wellicht niet helemaal op je plek. Iedereen heeft talenten, maar het vraagt echte moed en overtuiging om deze talenten in te zetten.

4. Hoe zet je jouw passies om tot een baan?
Die hobby waar jij zo vrolijk van wordt, hoe fijn zou het zijn als dit je fulltime baan is? Wanneer je vastzit in een baan waar je ongelukkig van wordt, is het hoog tijd om jouw passies om te toveren tot een toekomstige carrière. Als je iets maar graag genoeg wilt, is alles mogelijk. Het leven is te kort om ongelukkig te zijn: ga ervoor!

5. Wat als je wildste dromen werkelijkheid werden?
Waar droom je over? Welke fantasieën heb je voor je eigen toekomst in je hoofd dwalen? De rode loper? Een interview bij David Letterman? Wat kun je nu doen om deze dromen werkelijkheid te laten worden?

6. Wat zijn je doelen?
Waarom ben je hier? Wat zijn jouw doelen voor dit jaar, de komende vijf jaar, of misschien zelfs de komende vijftig jaar? Doe jij op dit moment alles om deze doelen te behalen?

7. Waar zou de 8-jarige versie van jezelf teleurgesteld in zijn?
Denk eens terug aan dat 8-jarige kindje van vroeger, die zo enthousiast al zijn of haar dromen deelden in de vriendenboekjes. Als deze 8-jarige nu tegenover je zou staan, wat zou hem of haar het meest teleurstellen?