Nieuws! Lindenhaeghe neemt vanaf 7 april weer examens af

01-04-2020

Nieuws

Vraag nieuws

Klantvraag: “Gaat mijn opleiding door? En mijn examen?”

De collega’s van de Supportafdeling krijgen veel vragen over geplande opleidingen en examens. Supportmedewerker Heijmen legt uit: “Opleidingen tot 1 juni vinden veelal plaats in een Virtual Classroom. Wij nemen contact op met iedereen die een opleiding heeft gepland in de periode tot 1 juni 2020. En er is goed nieuws van DUO: examens kunnen weer geboekt worden en vanaf 7 april kun je weer examen doen.”

Kennis is beschikbaar
Ook wij volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast nemen wij als opleider onze maatschappelijke verantwoordelijkheid naar cursisten, klanten en medewerkers in een gezamenlijke missie om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: voorlopig vinden er geen opleidingen op locatie plaats. Heijmen: “We zorgen er wel voor dat kennis beschikbaar blijft: online.”

Maak kennis met de Virtual Classroom
Verschillende klassikale opleidingen zijn inmiddels omgezet naar Virtual Classrooms. Bijvoorbeeld de Opleiding Echtscheidingsadviseur van trainer Anouk Hengeveld, die afgelopen dinsdag van start ging. Het kan ook zijn dat een opleiding is opgeschort en inmiddels is ingepland voor een later moment. Heijmen: “Wij nemen contact op met iedereen die de komende tijd een opleiding bij ons gepland heeft staan”.

PE- en Wft-examens: vanaf 7 april weer examen doen
Zojuist (1 april 2020) werd bekend gemaakt dat DUO de deuren weer (beperkt) openzet. Vanaf 7 april kun je op een aantal locaties weer examen doen. Dat betekent dat je op onze website vanaf morgenmiddag (einde dag 2 april 2020) een PE- of Wft-examen boeken. Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om de populaire PE-combinatie Training + Examen weer te boeken. Heijmen: "De training zal dan plaatsvinden in een Virtual Classroom, aansluitend ga je zelf op examen. Een efficiënte combinatie.”

Let op!
Uiteraard volgen onze examenlocaties ook de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent onder andere dat er minimaal anderhalve meter afstand tussen de kandidaten gehouden moet worden. Het kan daardoor zijn dat er minder plekken beschikbaar zijn en dat een datum of locatie eerder vol zit.

Hier lees je meer over Virtual ClassroomsBoek een examen