Karin Thijssen deed het examen Financieel Echtscheidingsadviseur

06-01-2020

Nieuws

Karin FEA nieuws

Geslaagd en geslaagd: Karin over het nieuwe theorie-examen Financieel Echtscheidingsadviseur.

Karin Thijssen (werkzaam bij Rabobank) is één van de eerste professionals die opging voor het Lindenhaeghe-examen Financieel Echtscheidingsadviseur. Wij vroegen haar naar haar ervaring met dit hagelnieuwe theorie-examen. Haar reactie: 'Zeer geslaagd.'

En? Hoe vond je het om als een van de eersten (theorie)examen Financieel Echtscheidingsadviseur te doen?
“Ik vond het geslaagd want ik ben geslaagd. Haha. Het was pittig en ik heb er flink wat studie-uurtjes inzitten. Maar al met al was het goed te doen. En zo’n certificaat is dan een mooie kroon op het werk. Je zegt daarmee: ‘Ik beheers deze stof’.”

Hoe heb je je voorbereid op het examen?
“Samen met een aantal collega’s heb ik in Best de opleiding financieel echtscheidingsadviseur particulieren gevolgd bij trainer Anouk Hengeveld. Ook dat was erg geslaagd. Er waren ook niet-collega’s bij en het was een leuke, diverse groep.”

Wat leuk! Studeren samen met je collega’s!
“Erg leuk. Sowieso was het gezellig om met elkaar die training te volgen, maar het was ook nuttig. Sparren met elkaar, elkaar motiveren en samen de voorbereidende opdrachten maken: het heeft mijn drive wel vergroot.”

En heb je profijt van de opleiding in je werk?
“Wanneer mensen bij ons komen, zijn ze vaak al best ver met een (echt)scheiding, dus ik gebruik lang niet alles van wat ik tijdens de opleiding geleerd heb. Maar ik merk dat ik veel meer thuis ben in de materie. Daardoor maak ik veel makkelijker en sneller dingen bespreekbaar. Dat is heel waardevol.”

Ga je nog op voor het (zwaardere) Register Examen Financieel Echtscheidingsadviseur?
“Ik ga in maart op voor het registerexamen. Het theorie-examen is dus een mooie tussenstap om te zien wat je kennisniveau is. En de uitslag geeft in mijn geval natuurlijk vertrouwen voor de toekomst.”

Over de Leerlijn Financieel Echtscheidingsadviseur