Jij stuurt toch wél motiverende mails over verplichte opleidingen naar je collega's?

27-05-2022

De lerende organisatie

Ken je Bob Ross? Die rustgevende schilder die in een mum van tijd een effen blauw vlak op zijn doek omtovert tot een sneeuwlandschap met diepte? Precies die vaardigheden worden, weliswaar binnen een ander kader, toegepast door succesvolle hr-managers en teamleiders die hun collega’s inspireren om de juiste opleidingen te volgen.

Dat zit zo: bijna niemand wordt direct enthousiast van verplicht te volgen opleidingen die nu eenmaal nodig zijn om je vak uit te oefenen. Het mailtje vanuit de leidinggevende of hr-manager bevestigt vaak dit gevoel van weerstand bij de betrokken collega omdat het in veel gevallen is opgesteld in de trant van: ‘Beste Jan, er staat weer een verplichte training op het programma, je wordt dan-en-dan daar-of-daar verwacht. Veel succes, ik zie het certificaat wel verschijnen voor in je opleidingsdossier.’

Van saai blauw naar sprankelende wolken

Hoe anders voelt de volgende tekst: ‘Dag Jan, het is weer zover: de training voor PE-Hypothecair krediet staat weer op de planning. Tikkie saai misschien, maar het is vast leuk. En het is ook mooi om weer eens vakgenoten te ontmoeten, even een dag van kantoor weg te zijn om een mooie training te volgen. Om het leuker te maken, mag je een gedeelte van je opleidingsbudget inzetten voor een zelf te kiezen vaardigheidstraining op een tijdstip dat het jou past. O ja, er is ook nog een bedrag van € 100 voor je gereserveerd om een cursus naar keuze of een boekenpakket te kiezen. Dat laatste mag binnen je vakgebied vallen, maar dat hoeft niet per se. Ik hoor het wel, veel succes gewenst!’

Magisch werk

Voorbeeld 1 is het platte, blauwe vlak van Bob. In voorbeeld 2, dat veel meer gelaagd is opgebouwd, heeft Bob zijn magische werk gedaan: een wit penseelstreepje hier, een veegje daar en plots is daar een compleet landschap dat je vriendelijk uitnodigt om te kijken.

Word ook een lerende organisatie en stel een ontwikkelbudget voor je financieel professionals beschikbaar. Wat jou dat als werkgever oplevert? Een heleboel.

Maak het verschil: breng diepgang aan en maak het leuk

Het gaat bij het aanbieden van een opleidingspakket om twee dingen: dat er wat te kiezen valt én de manier waarop het gebracht wordt. Kijk eens ánders naar verplichte opleidingen. Want van dingen moeten, daar gaan al snel de hakken van in het zand. Mensen willen niet moeten, maar de autonomie ervaren om zelf te mogen kiezen. Bovendien zoeken de meeste collega’s erkenning en begrip voor het feit dat het volgen van die verplichte opleiding soms gewoon vervelend is, zeker naast hun toch al drukke baan en gezinsleven. Geef die erkenning.

Van ad hoc opleiden naar opleiden vanuit visie

Bedenk ook dat de overstap van ad hoc informeren over verplichte opleidingen je waarschijnlijk minder gaat brengen dan wanneer je dit vanuit een doordachte visie aanpakt. Wanneer je de eerste lijn (die van verplichte opleidingen) ingevuld hebt, is er nog een tweede lijn (die van verdieping, zoals bijv. vaardigheidstrainingen) die je kunt volgen. En dan maak je het plaatje voor je collega niet alleen breder, de persoon in kwestie wordt er ook nog eens een stuk gelukkiger van. En dús doet hij zijn werk met meer plezier. Zeker als er een (klein) budget is dat naar eigen inzicht ingevuld mag worden. Het zou zomaar kunnen dat je collega nét die ene leuke schildercursus van Bob Ross kiest. En kijk maar eens welke waardevolle inzichten díe training je oplevert!

Beeld: onze teamleider Esther Vuijsters, Marketing & Communicatie, schildert een heuse Bob Ross