Je uiterlijk telt wel degelijk

04-03-2020

Branding webnieuws

Waarom je als professional werk moet maken van je ‘Personal brand’

We leven in een visueel tijdperk. Steeds vaker gaat het om de ‘plaatjes’ en minder om de ‘praatjes’. Popsterren, acteurs en mensen uit de media weten het allang: uiterlijk telt. Hoe je je kleedt, je haar draagt en zelfs de tatoeages en piercings die je hebt. Die dingen bepalen wie jij bent. En steeds vaker: waar je voor staat.

Driedelig grijs
Dat geldt voor bekende mensen, maar eigenlijk voor iedereen. Als jij een bepaalde functie ambieert, dan zul die moeten ‘uitdragen’. Als je accountmanager bij een bank wil worden, draag je geen kapotte spijkerbroek. Als je een hippe startup begint, kom je niet in een driedelig grijs aan. Is dat plat? Misschien. Maar het is wat het is: uiterlijk en houding zeggen heel veel over jou.

Persoonskapitaal
Hoe waar dat is, bleek ook uit een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Uit het rapport 'Verschil in Nederland' (2014) blijkt bijvoorbeeld dat aantrekkelijke mensen 20% meer kans hebben om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek en dat uiterlijk een belangrijke factor is bij het bepalen wie in aanmerking komt voor een hogere functie. Het ‘persoonskapitaal’ noemt het SCP dit. Naast uiterlijk behoren ook zelfvertrouwen en fysieke aspecten zoals lenigheid en uithoudingsvermogen bij dit persoonskapitaal.

Nieuwe kansen
Ook voor jou als financieel professional is dit ‘persoonskapitaal’ bijzonder belangrijk. Juist in de financiële dienstverlening verandert er veel: als gevolg van automatisering verdwijnen er veel administratieve functies. Daar komen andere functies voor in de plaats. Ontwikkelingen gaan steeds sneller, je werkt niet meer je hele leven voor dezelfde baas. Wil je kansen grijpen, dan moeten mensen jou kunnen vinden. Een goede presentatie is dus belangrijk. Zowel van jou als persoon als ook jouw online presentatie. Tijd om hierin te investeren!

Personal branding
Werken aan je ‘personal brand’ is niet alleen nuttig, maar ook erg leuk. Yvonne van den Berg, die voor Lindenhaeghe de Training Personal Branding verzorgt, weet daar alles van. Yvonne, een ervaren image consultant (lees meer over Yvonne), leert jou tijdens de Training Personal Branding je ambities, talenten en competenties te matchen met jouw ‘personal brand’. Hierbij gaat het niet alleen om je uiterlijk, maar ook om hoe jij je online presenteert op LinkedIn en hoe je een stevige mondelinge pitch kunt houden.

Investeren in jouw ‘personal brand’ loont. En het is nog leuk ook! Dus wil je groeien in je huidige functie of ben je op zoek naar een andere baan: schrijf je dan snel in.
We organiseren de Training Personal Branding weer op 2 april in Bilthoven.
Bekijk de training en schrijf je in