Houd vast, dat vakantiegevoel!

21-08-2018

Laatste nieuws Lindenhaeghe

7 tips voor een frisse start
Het grootste deel van de Nederlanders neemt deze week weer plaats aan zijn of haar bureau. En na zo’n periode van zon/zee/zen valt dat soms niet mee. Heb jij ook last van een post-vakantiedip? Doe dan je voordeel met deze tips. Ben jij er straks weer helemaal klaar voor!

Doe wat met je goede voornemens
We beginnen positief! Tijdens je vakantie had je tijd om na te denken en daar zijn vast een heleboel leuke ideeën uitgekomen. Doe daar wat mee! Schrijf ze op, maak een actieplan en ga zo snel mogelijk aan de slag. Zowel thuis als op je werk. Je zult merken dat je hier direct nieuwe energie van krijgt.

Bouw het langzaam op
Je hoeft op je eerste werkdag niet meteen weer vol aan de slag. Zorg de eerste paar dagen voor een lege agenda. (Tip voor de volgende vakantie: zet je afwezigheidassistent een extra dagje aan en plan je eerste werkdag op vrijdag). Zo kun je rustig die volle mailbox leeg maken en een praatje maken met collega’s. Die zijn vast heel benieuwd naar hoe je het gehad hebt en willen ook graag hun vakantieverhalen delen. Op vrijdag begonnen: alweer bijna weekend!

Meest recente mail eerst
Veel mensen hebben na de vakantie een overvolle mailbox. Hoe maak je deze zo snel mogelijk leeg? Handel de meest recente mail eerst af. Zo voorkom je dat je je tijd verdoet aan zaken die al zijn afgehandeld. Verdeel wat je overhoudt in mappen: ‘meteen afhandelen', 'morgen afhandelen', 'later' en 'doorsturen. Wat meteen kan, doe je meteen. En de rest plan je in.

Start met eenvoudige taken
Er weer inkomen na de vakantie is best lastig, dus maak het jezelf niet te moeilijk. Start met eenvoudige taken die je snel kunt afhandelen en laat die lastige klussen nog even liggen.

Houd het vakantiegevoel vast
Tijdens de vakantie ben je (hopelijk) heerlijk tot rust gekomen. Je hebt er fijne herinneringen aan. Houd dat vakantiegevoel nog even vast. Stel je mooiste vakantiefoto in als screensaver, maak thuis nog wat van die gerechten die je hebt gegeten en luister vooral naar je ‘vakantiemuziek’. Je hersenen reageren hierop door serotonine aan te maken: een stofje dat zorgt voor een gevoel van geluk.

Bewaar je herinneringen
Je hebt tijdens je vakantie vast veel mooie en leuke foto’s en video’s gemaakt. Dat zijn mooie herinneringen die je goed moet bewaren. Wacht daar niet te lang mee. Laat van je foto’s een mooi boek maken dat je nog eens door kunt bladeren. En maak een compilatiefilmpje van je video’s, bijvoorbeeld met de online tool Magisto.

Plan iets om naar uit te kijken
Heel belangrijk: zorg dat je iets leuks hebt om naar uit te kijken. Zo ben je je de post-vakantiedip weer snel de baas. Plan een leuk uitje of weekendje weg. En ga vast nadenken over je volgende vakantie. Jouw glas is halfvol: de volgende vakantie komt er alweer aan!

Werk nog even uitstellen? Vul deze leuke test in en ontdek waar jouw kansen voor persoonlijke ontwikkeling liggen.