‘Het gaat om het totaalplaatje’

03-12-2019

Yvonne van den Bergh, Trainer Personal Branding

Training Personal Branding

Yvonne van den Bergh is image consultant en verzorgt voor Lindenhaeghe de 1-daagse Training Personal Branding.

Yvonne, wie ben je?
“Van jongs af aan ben ik gefascineerd door mode. Na mijn studie etaleren ging ik dan ook aan de slag in de modewereld. Ik was verantwoordelijk voor de visual merchandising bij verschillende grote merken, verzorgde de styling van shows en fotoshoots in binnen- en buitenland en werkte mee aan de totstandkoming van verschillende retail modezaken. Ontzettend mooi en leuk werk, waarbij ik veel ervaring opdeed met mode en kleding en contact had met heel veel verschillende mensen.”

Waarom de stap naar trainer?
“De modewereld is fascinerend en prachtig, maar gaat vooral om de buitenkant. Wat ik miste was de connectie met de binnenkant. Daarom ben ik image consultant geworden en train en adviseer ik nu mensen in charisma en personal presence op een authentieke wijze. Ik werk voor ondernemende mannen en vrouwen, die willen groeien. Veel van mijn klanten zijn ondernemers, leidinggevenden, high potentials en CEO’s. Ik geef ook personal presence-trainingen aan topvrouwen die bijvoorbeeld CFO zijn en klaar worden gestoomd voor Raad van bestuur en Raad van toezicht.”

Wat is jouw visie?
“In mijn werk ben ik veel bezig met ‘de buitenkant’: hoe mensen zich presenteren. Maar Personal branding gaat, wat mij betreft, veel verder dan dat. Het is een combinatie van je ‘purpose’ en weten wat je uniek maakt, waarom je doet wat je doet en hoe je daarin anders bent of juist ‘eigen’. Welke waarden zijn voor jou (als persoon en merk) van belang en waar sta je voor? Mijn motto? “Be the best you can be, Be yourself!” Daar help ik graag bij.”

Wat doe je in de Training Personal Branding?
“In de Training Personal Branding, die ik verzorg voor Lindenhaeghe, leer ik mensen hoe ze zich kunnen onderscheiden van anderen door hun persoonlijkheid, kennis en ervaring in te zetten. We beginnen met het bepalen van ambities, analyseren hun talenten en competenties en stellen concrete acties op. Ik geef advies over hoe mensen zich persoonlijk (beter) kunnen presenteren; kleding, haar, make-up, maar ook houding, beweging en stem. Daarnaast is (online) communicatie een belangrijk onderdeel van de training: ik begeleid deelnemers bij het schrijven van een schriftelijke én mondelinge pitch, we kijken naar hun LinkedIn-profiel en ik leer hen hoe ze social media kunnen inzetten.”

Ook een Training Personal Branding volgen bij Yvonne van den Bergh? Je kunt je nog inschrijven voor de training op vrijdag 13 december 2019 in Bilthoven.

> Bekijk de training en schrijf je in