Het einde van de carriere-as-we-know-it

12-02-2022

Anno 2017 kiest de financieel professional zijn eigen pad

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Als we trendwatchers moeten geloven, verdwijnt straks de carrière-as-we-know-it.
Met het oplopen van de gemiddelde leeftijd en het steeds verder oprekken van de pensioendatum is er straks voldoende tijd voor meerdere carrièrepaden. Deze paden hoeven elkaar niet per se op te volgen. Ze kunnen ook parallel lopen of elkaar kruisen.

Bij Lindenhaeghe spelen we in op deze trend door in te zetten op complete ontwikkeling: wettelijk verplichte opleidingen, verbredende en verdiepende opleidingen aangevuld met (persoonlijke) vaardigheidstrainingen.

Zo ben je klaar voor elke gewenste carrièremove. Op elk gewenst moment.

Beginnend adviseur
Stel je bent (beginnend) financieel adviseur. Je start met het halen van de verplichte diploma’s: Wft Basis bijvoorbeeld. En misschien Wft Schade particulier. Nu mag je particuliere klanten adviseren op het gebied van schadeverzekeringen.

En dan?
Vroeger, en dan hebben we het nog niet eens over zo heel lang geleden, zou het niet meer dan logisch zijn geweest dat deze financieel adviseur verder zou gaan met Wft Schade zakelijk. En daarna misschien met Wft Vermogen en/of Wft Hypotheken. Of Wft Inkomen. En als hij heel wild deed, zou hij misschien eindigen als Financieel Planner.

Drie- of viersprong
Tegenwoordig is de keus ruimer: de weg rechtdoor eindigt nu in een drie- of viersprong. Want misschien wil deze adviseur zich wel op een andere manier ontwikkelen en kiest hij voor een Training Adviesvaardigheden. Risicomanagement bijvoorbeeld. Dan maakt hij kennis met een geheel nieuwe manier van (klantverbindend) adviseren en kan hij zich bekwamen in het analyseren van risico’s. Of hij investeert in een Training Coachend Leidinggeven en hij gaat andere adviseurs aansturen.

Luxe!
Als opleider juichen we de carrière- en keuzevrijheid toe. Vaak stelt de werkgever ook nog een opleidingsbudget beschikbaar. Hierdoor kan anno 2017 elke financieel professional werken aan zijn eigen persoonlijke pad en kiezen voor de verbreding of verdieping die hem helpt bij het zetten van de volgende stap. En of die stap nou vooruit is, zijwaarts of misschien wel omhoog, is daarbij om het even: als het tegenvalt, kun je altijd weer iets anders kiezen.

Wat een luxe!

Enkele voorbeelden:
Wft Basis – Wft Schade particulier – Wft Schade zakelijk – Wft Inkomen
Of: Assurantie A Brand/Varia
Of: Training Adviesvaardigheden Risicomanagement*
Of: Effectief Communiceren

Wft Basis – Wft Vermogen – Wft Hypotheken - Wft Pensioen
Of: Erkend Hypotheekadviseur (EFA)
Of: Training Adviesvaardigheden Hypotheekadviseur*
Of: Commerciële Daadkracht

*De Trainingen Adviesvaardigheden*