Grip, controle en overzicht met PE Incompany

10-11-2021

Nieuws

PE incompany

Het einde van de PE-periode 2019-2022 nadert en dat is, ook voor werkgevers, altijd een spannende periode! Want, zijn alle medewerkers wel klaar vóór 1 april 2022? En: wie ‘moeten’ er nog? Met het organiseren van PE Incompany-sessies ga je als werkgever zorgeloos het einde van de PE-periode tegemoet. Nienke Vlutters, Teamleider Incompany bij Lindenhaeghe, vertelt meer over de werkwijze bij en de toegevoegde waarde van PE Incompany-trajecten.

PE Incompany van A tot Z
Al uw medewerkers tegelijk op training én examen; dat kan met de PE Incompany-sessies. Nienke vertelt hoe dit er in de praktijk uitziet : ‘Uiteraard gaan wij eerst in gesprek met de klant om de wensen door te spreken. Het uitgangspunt is dat alle medewerkers tegelijk hun PE-certificaat halen. Zonder dat de werkgever er omkijken naar heeft. De werkgever kan kiezen; willen ze dat de Incompany-sessies bij hen op locatie plaatsvinden, of op één van onze locaties? Wij gaan aan de slag met een voorstel voor de werkgever die wij samen bespreken. Zo komt de werkgever niet voor verrassingen te staan en kan vervolgens alles in werking worden gezet zodat de medewerkers zich kunnen aanmelden.’

Grip, controle en overzicht
Maar heb je als werkgever niet juist extra werk aan zo’n sessie? Het is best een organisatie! Waarom zou je dan kiezen voor PE Incompany-sessies voor de medewerkers? ‘Logische vraag’, vindt Nienke. ‘Maar dat ‘werk’ valt reuze mee. En de voordelen zijn legio: Je hebt grip, controle en behoudt het overzicht over de medewerkers. Als je de medewerkers het zelf laat regelen, heb je dat niet en moet je het alsnog actief monitoren. En daar heb je dan juist extra werk aan. Met zo’n Incompany zijn al je medewerkers in één keer en op tijd klaar en ben je direct op de hoogte van de uitslagen. Bovendien is het, vanaf 9 of 10 deelnemers, prijstechnisch ook een stuk interessanter.’

Wat vinden de medewerkers van deze vorm van training en examen?
Voor medewerkers is het natuurlijk extra makkelijk; zij hoeven zich niet zelf in te schrijven voor een training en examen, maar kunnen gemakkelijk aanschuiven. Daarbij hebben medewerkers er zichtbaar profijt van om samen de studieboeken in te duiken, in plaats van alleen. ‘We zien zelfs dat de slagingspercentages hoger zijn en de cursisten een stuk gemotiveerder. Dat komt doordat je stiekem natuurlijk niet wilt onderdoen voor je collega. Plus, het is natuurlijk veel gezelliger om sámen met je collega’s in de klas te zitten. Je bereidt je samen voor, leeft er samen naartoe en deelt samen de examenstress. Juist dát is, zeker voor de bedrijven waar een goede groepscultuur hoog in het vaandel staat, het leuke!’, vertelt Nienke.

PE Incompany bij Lindenhaeghe
Wilt u ook grip, controle en overzicht? Plan een PE Incompany-sessie bij uw organisatie in en zorg ervoor dat al uw medewerkers de PE-punten binnen hebben vóór 1 april 2022! Neem contact op met uw accountmanager of ons Incompany-team via incompany@lindenhaeghe.nl om de mogelijkheden te bespreken!