Gelijk krijgen? Oefening baart kunst!

07-02-2018

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Er zijn van die mensen die altijd krijgen waar ze hun zinnen op hebben gezet. Alsof ze voor het gelijk zijn geboren. Ik help je uit de droom: dat zijn ze niet. Wel hebben ze vaak op heel jonge leeftijd geleerd hoe ze hun omgeving kunnen beïnvloeden.

Zorgen dat je wordt opgemerkt, gehoord worden en overtuigen, is namelijk aangeleerd gedrag. Types zoals hierboven omschreven wisten zich als kind al het lekkerste snoepje toe te eigenen of hun ouders over te halen naar dat leuke speelparadijs te gaan in plaats van in het bos te gaan wandelen. Ze hebben niet méér gelijk dan een ander, ze hebben gewoon veel geoefend met gelijk krijgen!

In het E-paper ‘Effectief beïnvloeden’ wordt dit verder uitgelegd. Overtuigingskracht begint met het nodige zelfbesef. Ken je eigen kracht en weet waarom juist jij met dit goede idee op de proppen komt. Een goed idee is onderbouwd. Heb geloof in je eigen idee en gebruik de technieken die er zijn om dit over te brengen.

Wees je vervolgens bewust van wat je zegt en hoe dat overkomt op anderen. Er is een reden waarom zij reageren zoals ze reageren. Vaak kun je hierin een patroon herkennen. Oefen hiermee en begin dan met mensen die wat dichter bij je staan of wat makkelijker zijn te overtuigen. Hoe vaker het lukt, hoe meer je zelfbewustzijn groeit. Oefening baart kunst!

Bekijk onze passende trainingen