Future skills Netwerken

14-12-2021

Nieuws

Future skills netwerken

Netwerken. You love it, or you hate it! Maar ondanks dat het niet iedereens hobby is, is het wel van groot belang voor jouw carrière. Het maakt jou als professional toekomstbestendig. Wij leggen je uit waarom!

Netwerken = kennis en kennis = toekomstbestendig
Netwerken gaat uiteraard verder dan het voeren van smalltalk en het doen stijgen van jouw aantal connecties. Het heeft ook als doel om kennis te delen en zelf nieuwe kennis op te doen. Het is immers belangrijk dat je op de hoogte bent en blijft van wat er speelt in jouw vakgebied en welke trends en ontwikkelingen er zijn. Door actief te netwerken verbreed je je eigen kennis en doe je nieuwe inzichten op die betrekking hebben op jouw vakgebied. Zo blijf je als professional up-to-date en relevant in jouw vakgebied.

Netwerken = hulp en hulp = toekomstbestendig
Door te netwerken wissel je adviezen en hulp uit. Het is een kwestie van geven en nemen. Je bouwt aan langdurige, duurzame en goede relaties. En deze duurzame relaties, daar heb je later ook weer iets aan. Misschien heb jij wel eens iemand aan een baan geholpen. Of heb jij gereageerd op een LinkedIn-post waarin iemand tegen een bepaald probleem aanliep. Voor wat, hoort wat. Dus grote kans dat jij op jouw beurt weer kunt rekenen op andermans hulp of advies. En dat kan in de toekomst misschien weer goed van pas komen.

Netwerken = vindbaarheid en vindbaarheid = toekomstbestendig
Door jouw netwerk te vergroten, word je zichtbaar, opgemerkt en vergroot je je eigen vindbaarheid. En dat is gunstig, want in een aldoor groter wordende digitale wereld, wordt ook de vijver met concullega’s groter. Ook zij worden steeds beter vindbaar. En dan is het tóch wel erg prettig als de juiste personen jou weten te bereiken!

Ben jij klaar voor de toekomst? Bekijk met welke trainingen en opleidingen jij jezelf als financieel professional toekomstbestendig maakt!