En de honderd zeiden …

17-03-2021

Stip op de horizon

Enige tijd geleden vroegen wij onze nieuwsbrieflezers naar hun ontwikkelstip-op-de-horizon. Ongeveer 100 mensen brachten hun stem uit. Opvallend genoeg eindigde ‘persoonlijke vaardigheden’ op één. (Ruim) boven ‘vakgerichte doorontwikkeling’ en ‘technologische ontwikkeling’.

Trend: NL Ontwikkelt Door
De uitslag sluit aan bij een trend die we eerder bij NL Leert Door zagen: het overgrote deel van de NL Leert Door-boekingen zijn trainingen voor Persoonlijke Ontwikkeling. Vooral Harvard Onderhandelen (waarbij het doel is te komen tot een win-winsituatie) en de verschillende leiderschapstrainingen zaten snel vol. Ook zien we een stijgende interesse in de meer creatieve trainingen als Storytelling en Design Thinking.

Caroline (36): ‘Corona heeft me doen beseffen dat vakkennis ook niet alles is. Ik heb nu meer aan vaardigheden om goed te kunnen onderhandelen.’

#stilstaanisgeenoptie
Weet jij niet waar je moet beginnen? Onze campagne #stilstaanisgeenoptie biedt je handvatten om je interesse te peilen. Naast verschillende gratis e-papers vind je op de campagnepagina een Carrièrewijzer en een Carrière Match Test die inspiratie bieden als het gaat om een volgende stap in je ontwikkeling. Vakgerelateerde en vaardighedentrainingen gaan hierbij hand in hand.

Bekijk jouw mogelijkheden op #stilstaanisgeenoptie