Eerste Hulp Bij Ontwikkelbudgetten

09-11-2021

Nieuws

opleidingsbudget ontwikkelbudgetten

De tijd vliegt. Nog een keer knipperen met je ogen en 2021 is opeens voorbij! Wat ga je nog doen voor het echt zo ver is? Check ook eens jouw potje met ontwikkelbudget. Is dat nog gevuld? Dan is nu het moment om na te denken hoe jij deze gaat besteden. Maar hoe? Dat kan nog best een uitdaging zijn.


Stap 1: maak eerst zelf een plan
Een ontwikkelbudget zet je in voor jóuw persoonlijke professionalisering en ontwikkeling. Dus stap één in jouw ontwikkelplan is natuurlijk: denk na over waarin jij je wilt ontwikkelen. Denk daarbij ook verder dan je eigen functie. Wat zou er bijvoorbeeld nog meer bij jou passen? Jouw eigen wensen zijn cruciaal bij het bepalen van jouw opleidingstraject. Onderzoek toont aan dat maar liefst 91% van de medewerkers zelfregie een vereiste vindt bij de besteding van het opleidingsbudget. En terecht! Jouw
opleidingsbudget = jouw toekomst.

Stap 2: focus ook op jouw talent
Bij het bepalen van een ontwikkeltraject focussen velen op hun zwakkere punten: waar ben ik niet zo goed in? Welke vaardigheden zou ik moeten verbeteren? Echter, waarom zou je niet focussen op jouw talenten en kwaliteiten? Júist met die vaardigheden kun jij je onderscheiden en uitblinken. Vergeet dus ook zeker niet om naar de ontwikkelmogelijkheden binnen jouw talenten te kijken.

Stap 3: ga in gesprek met jouw werkgever
Een vanzelfsprekende, maar tevens érg belangrijke stap: ga het gesprek aan met jouw werkgever. Natuurlijk staan bij jóuw ontwikkeling jóuw ontwikkelwensen centraal. Toch is het fijn om in gesprek te gaan over de verwachtingen van jouw werkgever. Júist jouw werkgever kan jou aangeven waar het groeipotentieel binnen de organisatie ligt. Waar zien zij potentiële groeikansen voor jou? Hoe zien zij jouw verdere ontwikkeling binnen het bedrijf voor zich? Daarbij profiteert jouw werkgever ook van jouw ontwikkeling. Opleiding en ontwikkeling doen namelijk ook iets met jouw motivatie, werktevredenheid en productiviteit. Een werkgever heeft er dus ook zeker baat bij om in jouw ontwikkeling te investeren.

Stap 4: houd de arbeidsmarkt in de gaten
De arbeidsmarkt ontwikkelt razendsnel. Banen komen en gaan. En nieuwe vaardigheden, de zogenoemde ‘future skills’ waar we tot twee jaar geleden nog nooit van gehoord hadden, duiken op als vereisten bij functieprofielen.

Hoe blijf je dan duurzaam inzetbaar? Bekijk goed hoe de arbeidsmarkt eruit ziet waarin jij werkzaam bent en doe inspiratie op. Welke vaardigheden zijn nu vereist bij jouw functieprofiel? En hoe zit jij dan in de wedstrijd? Door jezelf te blijven ontwikkelen en te ontplooien, blijf je aansluiten op de markt en loop je niet het risico om achter te blijven.

Naar alle opleidingen
Naar persoonlijke ontwikkeling

Waarom het inzetten van jouw ontwikkelbudget zo belangrijk is? Lees ook ons vorige artikel ‘Til je carrière naar een hoger niveau!