Een compliment voor jullie!

13-05-2020

Coronaproof (PE-)training volgen en examen doen bij Lindenhaeghe

Meeting op afstand

Een compliment voor jullie!

Het aantal hypotheekaanvragen blijft onverminderd hoog, banken geven bedrijven en consumenten financieel meer lucht, NHG draagt een steentje bij en zelfs BKR staat open voor een gesprek als mensen door corona in de problemen komen. Het virus vraagt om flexibiliteit en creativiteit. En krijgt het ook. Ook bij ons.

In dit artikel nemen we je mee in de nieuwe werkelijkheid rond coronaproof (PE-)training volgen en examen doen bij Lindenhaeghe.

We beginnen op tijd
Examenleiders Ron en Ronald zijn er weer vroeg bij. Op anderhalve meter afstand van elkaar drinken ze een kop koffie. Vandaag staan er drie examengroepen op het programma. Op de vraag ‘hoe zo’n examen gaat, in coronatijd’ reageren ze enthousiast. “Het gaat eigenlijk prima,” zegt Ron. “Iedereen is begripvol, geen onvertogen woord”, vult Ronald aan. “Kandidaten vinden dat we het goed geregeld hebben.”

Legitimatie controleren op afstand
Op vrijdag 10 april vond het eerste examen in Bilthoven sinds de lockdown plaats. Het was best even spannend: al die protocollen, hoe zou dat in de praktijk gaan? “Prima dus”, geven Ron en Ronald aan. “Kandidaten wachten in hun auto, legitimaties controleren we op afstand en iedereen zit ruim anderhalve meter uit elkaar.” Ronald: “Mensen zijn vooral blij dat ze gewoon veilig examen kunnen doen.”

In juni starten de klassikale trainingen
De examens zijn een goede ‘test’, want begin juni is er weer meer mogelijk. Vanaf dat moment geven we ook klassikale trainingen. Met name PE (Wft) en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de trainingen gelden dezelfde afspraken als bij het examen. Alles op afstand, niet teveel mensen in de ruimte en extra hygiënemaatregelen. Heijmen van Klantsupport is blij dat de combinatie klassikale PE-training plus examen weer mogelijk is. Heijmen: “Deze training is populair, het aansluitende examen vergroot de slagingskans.” De meeste trainingen gaan overigens ook gewoon door in Virtual Classrooms. Heijmen: “Op die manier kunnen mensen kiezen hoe ze hun opleiding willen volgen.”

Persoonlijke ontwikkeling = interactief
Naast PE starten we ook de klassikale trainingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling weer op. Bij deze trainingen speelt het persoonlijke, het klassikale en de interactie een grote(re) rol. En de persoonlijke aandacht bij deze trainingen past goed bij de kleinere groepen waarmee we nu trainen. Heijmen: “We zien nu veel boekingen in de zomermaanden, door corona zit daar nu ruimte bij mensen.”

Slagingspercentages
Ron en Ronald hebben er inmiddels een aantal examensessies opzitten. Er waren ‘geen gekke dingen’. Op de vraag of ze het idee hebben dat nu meer mensen slagen, moeten ze het antwoord schuldig blijven. “Mensen lijken rustiger dan anders, minder gejaagd. Maar of dat iets zegt over het slagingspercentage zal nog moeten blijken.”

Naar PE + examen

Volg een Training Persoonlijke Ontwikkeling in juni, juli of augustus.

Let op!
Uiteraard volgen wij de berichtgeving over corona op de voet. Ook houden wij ons aan de regels van het RIVM. Het inplannen van trainingen, opleidingen en examens is daarom altijd onder voorbehoud.