030 – 693 23 48

De beste Wft-examentips van 2017

01-11-2017

De beste Wft-examentips van 2017

De herfst komt er alweer aan.

En waar de één nog nageniet van de zomer is de ander alweer volop aan de studie.

Run op Wft-examens

Zo zijn er bij Lindenhaeghe de afgelopen periode opvallend veel Wft-examens geboekt. Een trend die al een paar maanden geleden werd ingezet. De financieel adviseur wil vooruit. En dat merken we.

Hoe overleef ik het vakbekwaamheidsbouwwerk?

2017 is het jaar van vernieuwing. De professional met Wft Vermogen schuift door naar Wft Hypothecair krediet en ook het examen Wft Schade zakelijk is populair onder wie reeds eerder opging voor Wft Schade particulier. We durven weer naar de toekomst te kijken. Een stap verder te zetten.

Als opleider weten wij als geen ander dat een nieuwe studie toch altijd weer een uitdaging is, daarom speciaal vroegen wij onze Lindenhaeghe-trainers naar hun ‘geheime’ tips. Hieronder hebben we de beste voor je verzameld.

De beste Wft-examentips 2017!

#1 Lees vooraf de kandidatenbrochure van het CDFD

Goed geïnformeerd zijn geeft vertrouwen. Het lezen van de brochure voorkomt onzekerheden tijdens het beantwoorden van de vragen.

#2 Gebruik video's

Voor alle Wft-examens is een online Wft-examentraining te bestellen. Door de combinatie van beeld en geluid kun je de stof vaak beter begrijpen. Video blijft beter hangen dan droge tekst en biedt soms net een ander perspectief. (link naar examentraining)

#3 Zet de wekker en oefen precies een uur

Hierdoor wen je aan de tijdsduur. Je wilt er tenslotte niet pas op het echte Wft-examen voor de eerste keer achter komen hoelang (of kort) zo’n uur in de praktijk nou eigenlijk is. Of oefen met een Wft-oefenexamen.

#4 Boek zo snel mogelijk je examen en maak een planning

Een doel hebben, is supermotiverend. Als jij weet wanneer je examen plaatsvindt en je maakt een realistische planning is het veel makkelijker je aan je eigen planning te houden.

#5 Bestudeer de nieuwe ontwikkelingen 2017

Elke jaar op 1 april worden er nieuwe ontwikkelingen aan de examens toegevoegd. In dit document vind je ze per module. Altijd handig!

#6 Leg een collega de stof uit

Soms dénk je dat je iets snapt, maar dan blijkt het toch nog een uitdaging om dit aan een ander uit te leggen. De reden: je ontdekt met deze actieve vorm van oefenen dingen die je nog niet eerder had opgemerkt.

via GIPHY

#7 Combineer verschillende middelen om je te helpen slagen

Aanhankelijk van de manier waarop jij studeert, heb je beschikking over video, e-learning, oefenvragen en/of een lesdag. Door meerdere middelen te combineren vergroot je direct je slaginskans!

#8 Wees uitgerust en relaxed

De avond voor een examen studeren heeft echt geen zin, een uur van te voren je boek nog open doen, werkt zelfs tegen je. Uit onderzoek blijkt dat je juist beter scoort als je (vlak) voor het examen even iets heel anders gaat doen.

#9 Geef altijd antwoord

Geen antwoord is sowieso fout. Kun je meerdere opties aanvinken? Vink dan alleen aan wat je zeker weet. Ga uit van het belang van de klant, doe zo min mogelijk aannames. Wat niet is gegeven, kun je dus niet weten.

#10 Lukt het echt niet?

Verdiep je dan in de EVC-methode. EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. EVC is een toetsmethode die rekening houdt met de bestaande kennis en praktijkervaring van een kandidaat.en jaar lager is dan € 34.500.