De winst van complete ontwikkeling

11-08-2020

The sky is the limit

Complete ontwikkeling, wat is het en brengt het? We leggen het graag uit.

Leren en ontwikkelen kan op verschillende vlakken. Lindenhaeghe ziet complete ontwikkeling als de groei die financieel professionals doormaken gedurende hun loopbaan. Deze groei bevat kenniscomponenten, maar vooral ook vaardigheden die medewerkers in staat stellen meer uit zichzelf én hun baan te halen.

In de eerste twee delen van dit drieluik hebben we verteld dat complete ontwikkeling een investering is in de toekomst en uitgelegd hoe het trainen van vaardigheden in zijn werk gaat. In het derde en laatste artikel staan we stil bij de noodzaak en winst van complete ontwikkeling.

Verandering
In de financiële branche gaat er de komende jaren veel veranderen. Veel standaard werk kan door computers worden gedaan. Daarbij is er nog altijd sprake van een banenkrimp in de sector. Dat zal door de coronacrisis alleen maar toenemen. Wie of wat maakt dan het verschil? Jouw team en de menselijke factor!

Vaardigheden in alle soorten en maten
Persoonlijke vaardigheden zijn de vaardigheden van de toekomst. Vaardigheden zijn er in alle soorten en maten. Leiderschap, creativiteit, samenwerken of kritisch denken kunnen namelijk niet worden geautomatiseerd of overgenomen door robots. Om relevant te blijven op de arbeidsmarkt, is het verstandig om juist op deze vlakken te blijven leren. Het ontwikkelen van je vaardigheden hoort bij een complete ontwikkeling als financieel professional.

>> lees ook: Complete ontwikkeling is investeren in de toekomst

People skills
In onze snel veranderende wereld gaat het vooral om vertrouwen. Als financieel professional wordt het steeds belangrijker hoe kennis wordt overgebracht; in sommige gevallen zelfs belangrijker dan de kennis zelf. Hoe iemand overkomt op anderen, kun je trainen. Klantgericht denken bijvoorbeeld, of op zo’n manier onderhandelen dat het voor iedereen goed voelt. Ook op het gebied van adviseren en leidinggeven zijn er tal van trainingen.

>> lees ook: het trainen van vaardigheden

Loyale werknemers
Voor veel werkgevers hoort het aanbieden van mogelijkheden voor (persoonlijke) ontwikkeling er gewoon bij als vast onderdeel van een POP (Persoonlijk Ontwikkel Plan). Maar denk hier eens over na: werknemers die zich blijvend kunnen ontwikkelen, zijn loyaler naar hun werkgever. Het wordt gezien als goed werkgeverschap. Het vertaalt zich direct in meer tevredenheid, inzet en minder snel ‘baan hoppen’.

Vaardigheden van de toekomst
Complete ontwikkeling is investeren in de toekomst. Verschillende trainingen zorgen ervoor dat iemand beter presteert, flexibeler wordt of nieuwe dingen sneller leert. Onderlinge relaties krijgen een positieve impuls en medewerkers krijgen meer inzicht in zichzelf.

En dat is winst voor iedereen!

Bekijk onze Future Skills for Financials-trainingen

Bekijk al onze Trainingen Persoonlijke Ontwikkeling i.s.m. partner Kenneth Smit