De vlag kan uit!

08-09-2021

Adviseur Jacques van den Ameele over #ikbenalklaar:

‘Ik ben inmiddels 15 jaar in dienst bij Veldsink Schinkel in Oost Souburg, dus ik ben ondertussen wel gewend aan de diploma- en PE-plicht. Ik vind die PE’s altijd wel te doen hoor, niet alleen omdat ze nodig zijn voor het werk maar ik vind ze ook privé interessant. Zo bevatte PE Basis – die standaard onderdeel is van alle PE’s – deze periode informatie over het schuldhulpverleningstraject, daar wist ik eigenlijk niet zoveel van. Nu dus wel.

Toen de Wft destijds werd ingevoerd, zijn we met een hele groep collega’s gestart met Wft Vermogen bij Lindenhaeghe. Trainer Francis gaf die opleiding. Dat was zo’n succes – we vonden het gewoon leuk als we weer een dag training hadden – dat we bij Lindenhaeghe zijn gebleven. Ook voor de PE’s, want de combinatie PE Opleiding + Examen is ideaal. Dit jaar ging de vakantie door corona niet door en het weer werkte ook niet echt mee, dus dacht ik: ‘Laat ik maar gewoon beginnen!’.

Ik begon bewust met PE Vermogen, dat is voor mij de lastigste module, dan had ik die maar gedaan. Het studeren was af en toe ingewikkeld, want ik ben mantelzorger voor mijn moeder en ik had daar best wat mee te stellen deze zomer. Het examen direct na de opleiding haalde ik niet. Gelukkig kon ik gebruikmaken van de gratis Herexamenservice en zo slaagde ik later alsnog. Toen ik thuiskwam van dat laatste examen en zag dat ik geslaagd was, was ik echt heel blij. Ik kon wel wat goed nieuws gebruiken. Dus heb ik letterlijk de vlag uitgehangen.

Binnenkort start ik met PE Schade particulier. Dan ben ik weer rond. Als ik die haal, gaat de vlag gewoon wéér uit!’

Naar alle PE-opleidingen + examen