De nieuwe Wft- en PE-toetstermen (1 april) komen eraan

03-02-2021

Update!

Doolhof

Op 1 april veranderen traditiegetrouw de Wft- en PE-toetstermen. Nieuwe toetstermen worden toegevoegd, oude verwijderd. Zo blijven de examens up-to-date. Dat betekent dat je nu al goed moet nadenken over het moment waarop je examen wil doen, zeker nu de lockdown is verlengd tot 2 maart.

In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het kiezen van je examenmoment.

Ingewikkeld
De wisseling-van-de-wacht is dit jaar wat ingewikkelder dan anders; we weten immers niet of we vóór 1 april de klas weer in mogen. Vooral voor de PE-trainingen maakt dat een verschil: we zien dat veel adviseurs wachten op de populaire examentraining, direct gevolgd door het examen.

Advies bij examen rond 1-4
Ons advies voor dit jaar is daarom tweeledig:

  • Let goed op welk studiemateriaal je gebruikt (studiemateriaal 2020 bij een examen vóór 1 april en studiemateriaal 2021 voor een examen ná 1 april)
  • Houd ook rekening met een verlengde lockdown. Dat wil zeggen: zet jij in op een klassikale training mét examen, plan dan je examen in na 1 april. Wil je graag vóór 1 april examen doen, boek dan een training in een Virtual Classroom. Dat geldt voor PE- én voor Wft-opleidingen.


Nieuw studiemateriaal
Het nieuwe studiemateriaal (de pdf en de e-learning) is beschikbaar in de Online Leeromgeving begin maart. Er is dan tevens een wijzigingenoverzicht per module beschikbaar. Mocht je al gestart zijn met studeren en tóch na 1 april op examen gaan, dan is het studiemateriaal 2020 + het wijzigingenoverzicht 2021 óók een mogelijkheid om je voor te bereiden. De overige studiematerialen zoals oefenexamens, volgen na 1 april.