De baan van de toekomst

01-10-2020

De winst van persoonlijke ontwikkeling

Super snel

In de financiële branche gaat er de komende jaren veel veranderen. Uit het onderzoek ‘Baan van de Toekomst: de financiële sector in 2030’ blijkt dat de bijna de helft van de ondervraagden verwacht dat de functie die hij of zij momenteel bekleedt in 2030 niet meer bestaat. Veel standaard werk kan in de toekomst gedigitaliseerd worden. In de bankensector is deze ontwikkeling in de praktijk zelfs al zichtbaar.

Persoonlijke ontwikkeling is investeren in de toekomst, niet alles kan immers gedigitaliseerd worden. Denk aan vaardigheden als leiderschap, creativiteit en samenwerken. Maar ook specialismen als schuldhulpverlener of Estate Planner blijven mensenwerk. Of focus op de nieuwe vakgebieden, de zogeheten ’banen van de toekomst’; CDD, compliance of data/AVG. Om relevant te blijven op de arbeidsmarkt is het verstandig om je juist op deze vlakken te blijven ontwikkelen.

Ook voor werkgevers is het van belang dat werknemers zich blijven ontwikkelen. Allereerst natuurlijk om relevant te blijven. Daarnaast zijn werknemers die zich blijvend kunnen ontwikkelen loyaler naar hun werkgever. Het wordt gezien als goed werkgeverschap en vertaalt zich direct in meer tevredenheid en inzet.

Wij bieden, naast erkende, vakgerichte financiële opleidingen, een breed scala aan trainingen waarmee je jouw positie binnen de financiële branche verzekert. Zo helpen wij financieel professionals om met kennis én kunde de stap naar de toekomst te maken op het gebied van adviseren, klantgericht denken en ondernemen.

-> Bekijk al onze opleidingen

Lees waarom Stil staan geen optie is

Bekijk ook onze pagina Future Skills for Financials.