De agenda van de AFM 2020: wij passen ons aan

05-02-2020

De agenda van de AFM 2020: wij passen ons aan

De agenda van de AFM 2020: wij passen ons aan

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijft in 2020 gefocust op de bescherming van consumenten in kwetsbare situaties. Daarnaast wil de toezichthouder financiële producten en diensten verbeteren, zoals de consumptieve kredieten die op lange termijn financieel schadelijk kunnen zijn voor consumenten.

Transparantie
Transparantie is daarbij ook dit jaar weer het AFM-kernwoord. Of het nu gaat om provisie op financiële producten, de kostenstructuur of - een wat groter proces - de supply chain finance bij grote ondernemingen.

Daarnaast gaat de AFM in de periode 2020-2022 aan de slag met een nieuwe toezichtstrategie. De AFM is ervan overtuigd dat zij effectiever toezicht houdt door problemen te voorkomen in plaats van achteraf schade te herstellen. Zij gaat daarvoor nauw samenwerken met andere toezichthouders als dat nodig is. Zeker nu het nieuwe financiële speelveld internationaler is en meer is gedreven door technologie.

Meer over de herijkte toezichtstrategie 2020 – 2022 en de trends 2020 van de AFM-agenda vind je hier.

Nieuwsbriefenquête
Ook bij Lindenhaeghe zijn we graag transparant. Daarom vragen we jouw mening over onze nieuwsbrief. In hoeverre sluit onze nieuwsbrief aan bij jouw verwachting? Welke content waardeer jij? Wat mis je? Je kunt ons helpen onze nieuwsbrief te verbeteren door onze enquête in te vullen. Het gaat om drie vragen; het invullen duurt slechts één minuut.

Onder de winnaars verloten we op 1-3-2020 twee Bol.bom-bonnen (€ 20,-). Naar de enquête.