CDD-analist: vraag overtreft aanbod

20-07-2020

Ken jij je klant?

Customer Due Diligence (CDD)-analist wordt niet voor niets ‘de baan van de toekomst’ genoemd. De specialisten die zich bezighouden met anti-witwasbeleid zijn niet aan te slepen. ‘Vissen in een lege vijver’ is de quote die vaak wordt aangehaald als het gaat over goed CDD-personeel.

Download nu de e-paper CDD: factcheck de verschillende afdelingen van jouw organisatie.

Nederlandse banken maken momenteel grote budgetten vrij voor de afdeling die zich bezighoudt met het monitoren en doorlichten van klantdossiers. Het verloop op de CDD-afdelingen is groot omdat het gras bij de buren vaak groener is. De strijd is nier verwonderlijk. De belangen zijn immers groot, de boetes hoog. Elke grote bank is inmiddels beboet, dan wel onderwerp van onderzoek. Toezichthouder DNB heeft bovendien strakke deadlines gesteld.

Veel vraag naar CDD-analisten
“De markt voor deze specialisten is zwaar overspannen, en de kwaliteit staat onder druk door het gigantische aantal klantdossiers dat banken moeten beoordelen”, zegt Musa Elmas, compliance-adviseur, in het FD. “Het hoge verloop maakt de uitdaging alleen maar groter. Naast de meer professionele, gevestigde partijen zie je sinds een jaar steeds meer cv-schuivers voor wie het vullen van de vacature zwaarder weegt dan de match.”

Over de Leerlijn CDD
De E-learning CDD is bedoeld voor professionals werkzaam binnen financiële instellingen, maar zeker ook voor professionals werkzaam binnen andere Wwft-plichtige instellingen, zoals bijvoorbeeld accountancy en de advocatuur. Daarnaast is de module waardevol voor iedereen die nieuw is binnen het CDD-domein. De Leerlijn CDD bevat verder een praktijkmodule en een examen.

Naar de Leerlijn CDD

Download de factsheet CDD Know Your Customer

Lees meer over CDD-opleidingen