Boekentip: Nooit meer te druk

27-02-2017

Laatste nieuws Lindenhaeghe

Het was hét zelfhulpboek van 2016 en stond maandenlang in de bestsellerlijsten: ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe. En nu komt hij weer naar Nederland voor twee theatercolleges. Vorig jaar waren die binnen no time uitverkocht. Een prachtige kans om hem live te zien en te horen hoe je zijn boek moet lezen en toepassen.

Het gaat niet over timemanagement
Hoewel het goed kunnen indelen van je tijd en efficiënt kunnen werken reuze handig is, het biedt geen oplossing voor het ‘altijd te druk’-fenomeen. Want wat doen we? We vullen die gewonnen tijd snel weer op! Wat doe jij wanneer je even een minuutje over hebt? Grote kans dat snel even je Facebook, je mail en WhatsApp checkt. Hoe lang is jouw lijst met actiepunten? En misschien wel het belangrijkste: hoeveel echte aandacht heb je geschonken aan jezelf en de mensen om je heen die ertoe doen? We verliezen ons in de drukte, stiekem omdat we het ook eigenlijk wel fijn vinden: dat druk zijn. Tony legt in zijn boek uit waarom dat zo werkt in ons hoofd.

Ontdek jouw waarden
Het mooie aan het boek ‘Nooit meer te druk’ is dat Tony ook de oplossing geeft: aandachtiger leven. Te beginnen met meer aandacht geven aan jezelf. Zijn boek is een handleiding om er achter te komen wat jouw belangrijkste waarden zijn. Wat vind je belangrijk, wat drijft jou en waar word je gelukkig van? En hoe pas je die waarden vervolgens toe in je werk en je leven. Het boek geeft een stappenplan: je test je waarden in de praktijk, stelt ze bij, test ze opnieuw. Net zolang totdat je werkt en leeft, precies zoals jij wilt.

Hij onderbouwt zijn verhaal met nieuw psychologisch onderzoek en vertelt welke boeken voor hém een inspiratiebron zijn geweest. Hij geeft een heldere strategie voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

Tony live:
23 maart in de Westerkerk in Amsterdam
25 maart in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag

Pssst: Die Training Timemanagement is natuurlijk wél een mooie kans om meer tijd over te houden, die je dan weer kunt investeren in meer aandacht voor jezelf.