030 – 693 23 48

E-learning Module Schuldhulpverlening

 • Bilthoven
 • vanaf 23 oktober 2020

Je studeert thuis en gebruikt de praktijkdag (communicatiedag) om je voor te bereiden op het praktijkassessment van KIWA.

 • Modulaire opzet
 • Persoonlijke begeleiding (1 praktijkdag)
 • Certificaat na afloop
Delen:

Wat leer je tijdens de opleiding/training

Over de e-learning

Als de schulden zo zijn opgelopen dat ze problematisch hoog zijn, zijn er vaak nog maar twee uitwegen: gebruikmaken van minnelijke schuldhulpverlening (MSNP) of de wettelijke regeling voor schuldsanering (WSNP).

De schuldhulpverlener registreert de hulpvraag, begeleidt de schuldenaar gedurende het gehele traject en verleent adequate nazorg. Het omvat het opstellen van een betalingsregeling en het oplossen van problematische financiële schulden. Daartoe inventariseert en analyseert een schuldhulpverlener de situatie, neemt al dan niet tijdelijk het financieel beheer over, lost de schuldensituatie op en voorkomt recidive.


Wat levert de opleiding/training mij op

Na het volgen van de E-learning Module Schuldhulpverlening ben je in staat minnelijke en wettelijke schuldsaneringstrajecten vorm te geven.
De module sluit je af met een eindopdracht. Indien deze met een voldoende is beoordeeld, ontvang je een Lindenhaeghe certificaat.
Na deze module kan je kiezen of je je nog verder wilt specialiseren, bijvoorbeeld in beschermingsbewindvoering of budgetcoaching.
De Module Basis Financiële Zorgverlening is een noodzakelijke module om de E-learning Module Schuldhulpverlening succesvol te kunnen doorlopen.

De inhoud van de opleiding/training

 • Uitvoeringstrajecten
 • MSNP
 • WSNP
 • Moratorium
 • RECOFA
 • Communicatie


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding/training
Je studeert thuis en gebruikt de praktijkdag (communicatiedag) om je voor te bereiden op het praktijkassessment van Kiwa.

De praktijkgerichte opleiding is geschikt voor adviseurs en financieel zorgverleners die zich willen verdiepen en specialiseren in het proces van schuldhulpverlening. Voor het volgen van deze opleiding is hbo denk- en werkniveau nodig.

Na het volgen van de E-learning Module Schuldhulpverlening is het mogelijk om je te laten registreren/certificeren als professional.

Dit kan bij:
KIWA Nederland. De certificering start met het behalen van de SHV-1 en SHV-2 examens en het assessment.
Examens zijn te boeken via de Lindenhaeghewebsite.

Toelichting op de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
Inbegrepen

Wat krijg ik bij deze training?

Je ontvangt het volgende:
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Certificaat van deelname

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname

Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen?

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum2
Reviews

Anderen geven deze opleiding een 8,0

8 Marian Huizing

Vijf sterren voor de trainers!Robin Kaas, Emile den Os en Rianne Bakker hebben drie top-praktijkdagen verzorgd. Heel veel kennis van zaken die op een goede manier overgebracht werd. Zij zijn echt een inspiratie en geven een heel goede examentraining, waarna je precies weet waar je staat voor je examens. Echt een aanrader!
Het digitale materiaal van Lindenhaeghe behoeft een upgrade. De links naar informatie in het studiemateriaal werkten niet en ik miste de mogelijkheid om online contact te hebben om met mede-cursisten. Daarnaast zou ik graag gebruik kunnen maken van een online Memotraining, casuïstiek en oefenexamens. Het papieren lesmateriaal was uitgebreid maar helaas niet helemaal vrij van fouten. Voor de rest een prima opleiding waar ik veel aan gehad heb.

8 Monique Lagarde

De opleiding is pittig. Ondanks de uitstekende begeleiding eigenlijk niet geschikt voor zelfstudie. Teveel informatie voor 3 dagen. Trainer heeft alles uit de kast gehaald om studenten goed te begeleiden. Top. Locatie goed aan te reizen en prima. Lokalen groot genoeg en verzorging oké.

Meer reviews

Klaar om te bestellen?