MifID II

Het doel van MiFID II is het efficiënter en transparanter maken van de Europese financiële markten en het vergroten van de bescherming van beleggers.

  • Leer alles over de achtergrond, doelstellingen en inhoud van MiFID II
  • Kom snel alles te weten over MiFID II
  • Krijg inzicht op de impact van de regelgeving op het dagelijks proces
Delen:
Algemeen

Over MifID II

MiFID II is de nieuwe Europese regelgeving voor beleggings ondernemingen welke op 3 januari 2018 van kracht is geworden. Het doel van MiFID II is het efficiënter en transparanter maken van de Europese financiële markten en het vergroten van de bescherming van beleggers.

Dat betekent dat iedere organisatie die beleggingsdiensten aanbiedt aan professionele en niet-professionele klanten, door deze regelgeving wordt geraakt. MiFID II raakt beleggingsinstellingen in de kernprocessen. Het is van impact op de hele organisatie: van strategie tot de conversaties met klanten. Doordat de MiFID II documentatie intussen uit ruim 5.000 pagina’s tekst bestaat, is het gericht zoeken naar relevante informatie voor veel betrokkenen een uitdaging.

De training geeft een helder beeld van de achtergrond, doelstellingen en inhoud van MiFID II en de impact die het heeft op de sector.

Aan de hand van een interactieve presentatie, infographics, videofragmenten en een praktijkcase, wordt ingegaan welke onderdelen van de regelgeving voor jouw van belang zijn. Er is daarbij ruim gelegenheid tot het stellen van vragen en met docent en vakgenoten te discussiëren.

De training vormt een basis om gericht en efficiënt op zoek te gaan naar meer relevante informatie welke wij aanbieden in 3 vervolg programma’s welke inhouse kunnen worden verzorgd. De programma-inhoud kan daarbij worden afgestemd op de doelgroep, activiteiten en beleidsagenda van de eigen organisatie

De inhoud van de training

  • De aanleiding van MiFID II
  • De doelstellingen en hoofdthema’s
  • De activiteiten die onder MiFID II vallen
  • Kennis van begrippen
  • Impact van de regelgeving op het dagelijks proces aan de hand van een actuele praktijkcase


Wat u verder nog moet weten over deze training

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van interactieve presentaties door een vakspecialist uit de praktijk, (groep)opdrachten op basis van actuele praktijk-casuïstiek en discussies. Er wordt een reader ter beschikking gesteld, waarvan het noodzakelijk is om deze voorafgaande aan de training te bestuderen.

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis