Masterclass CDD: Rechtsvormen en Organisatiestructuren

 • vanaf 05 oktober 2022

De masterclass Rechtsvormen en Organisatiestructuren biedt jou de kennis en vaardigheden om als CDD-professional de organisatiestructuren en rechtsvormen van jouw zakelijke klanten te begrijpen, herkennen en beoordelen.

Bestellen met STAP? Lees hier meer over de STAP-regeling.

 • Masterclass
 • Actuele en uitdagende casuïstiek
 • Ontwikkeld door experts van Delta Capita
Delen:
Algemeen

De masterclass CDD: Rechtsvormen en Organisatiestructuren

Over de masterclass

De masterclass Rechtsvormen en Organisatiestructuren biedt jou de kennis en vaardigheden om als CDD-professional de organisatiestructuren en rechtsvormen van jouw zakelijke klanten te begrijpen, herkennen en beoordelen. Deze masterclass is een perfecte opstap voor analisten en professionals die nog geen ervaring hebben met zakelijke klanten, maar graag die wereld willen betreden. Je maakt kennis met de basisbeginselen die essentieel zijn voor het doorgronden van deze structuren, het begrijpen van de risico’s die hiermee gepaard gaan en deze juist te beoordelen. De masterclass wordt praktisch ingestoken, biedt jou de kennis en vaardigheden om jouw zakelijke klanten écht te leren kennen en dient daarmee als een uitstekende opstap voor professionals die zich meer naar de zakelijke kant willen bewegen.


Over CDD
Customer Due Diligence, ook bekend als KYC (Know Your Customer), is een onmisbaar onderdeel van een integere bedrijfsvoering. Om te voorkomen dat financiële instellingen worden misbruikt voor witwassen van geld of het financieren van terrorisme wordt er verwacht dat zij hun klanten kennen en alleen klantrelaties aangaan die hun integriteit niet kunnen schaden.

Als het gaat om financieel-economische criminaliteit vervullen financiële instellingen een poortwachtersrol. Het is hun taak om de integriteit van de financiële sector te bewaken. Het is dus van belang om goed op te hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving. Door kennis te hebben van Customer Due Diligence (CDD) en deze kennis ook mee te nemen in je praktijk, kun je bijdragen aan de integriteit van de financiële sector.

Voor wie is deze masterclass bedoeld?
Deze masterclass is bedoeld voor CDD-professionals die in hun werk te maken hebben met zakelijke klanten en graag meer kennis willen opdoen op het gebied van organisatiestructuren en de praktische toepassing daarvan. Je leert de organisatiestructuren van klanten beter te herkennen, begrijpen en beoordelen.

Wat levert deze masterclass mij op?

 • Aan het einde van deze masterclass ken je de verschillende rechtsvormen en bijbehorende kenmerken.
 • Je verkrijgt inzicht in eigendoms- en zeggenschapsstructuren.
 • Je weet met welke bronnen eigendoms- en zeggenschapsstructuren risicogericht onderbouwd kunnen worden.
 • Je begrijpt het belang van de UBO en op welke wijze de UBO vastgesteld moet worden.
 • Je begrijpt waarom een klant op een bepaalde manier gestructureerd is en kan beoordelen of de structuur passend is bij het profiel van de klant.
 • Je begrijpt de geldstromen binnen een structuur en kan beoordelen of deze passend zijn bij het profiel van de klant.
 • De verschillende structuurrisico’s weet jij te begrijpen en herkennen.


De inhoud van de masterclass
Deze masterclass duikt in de wereld van rechtsvormen en organisatiestructuren en leert jou als professional de basisbeginselen die essentieel zijn voor het doorgronden van diverse organisatiestructuren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden de volgende onderwerpen in de masterclass behandelt:

 • De verschillende rechtsvormen en de voor- en nadelen hiervan.
 • Het vaststellen van UBO’s.
 • De keuze voor een bepaalde organisatiestructuur.
 • Inzet organisatiestructuren voor illegitieme doeleinden.
 • Soorten structuurrisico’s en deze herkennen.


Wat je verder nog moet weten over deze masterclass
De masterclass betreft een training op locatie in Bilthoven, duurt twee aaneengesloten dagdelen en heeft een interactief karakter. Basiskennis van CDD is een pre. Geen vooropleiding nodig.


Algemene voorwaarden
ICP Opleidingen & Coaching BV is onderdeel van Delta Capita Group en als specialistisch opleidingspartner verantwoordelijk voor de content en verzorging van de CDD-opleidingen. Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van ICP Opleidingen & Coaching BV van toepassing. Door je in te schrijven voor deze opleiding ga je akkoord met de algemene voorwaarden van ICP Opleidingen & Coaching BV.

Heb je meer interesse in één van de onderdelen? Het is ook mogelijk om de E-learning CDD Professional, Praktijkmodule CDD Professional of het Examen Erkend CDD Analist te boeken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze Supportafdeling.

Online Studeren
Online Studeren

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Persoonlijke Leerroute
  Benodigde materialen vind je in jouw online Leerroute
Partner stelt zich voor

Delta Capita

Delta Capita
An amazing KYC learning experience.

Delta Capita is een wereldwijde leverancier van managed services, technologieoplossingen en consulting. Delta Capita heeft een unieke combinatie van ervaring in de financiële dienstverlening en technologische innovatiecapaciteit. Delta Capita werkt samen met de ’s werelds beste financiële instellingen om hen te helpen aan de regelgeving te voldoen, de werkzaamheden te vereenvoudigen, kosten te verlagen en hun bedrijfsmodellen te innoveren en toonaangevende financiële technologie te benutten.

De Delta Capita Academy staat voor staat voor kennis en expertise binnen het domein van CDD.

Wij prikkelen, stimuleren en dagen de deelnemers uit het beste uit zichzelf te halen. Door onder andere gebruik te maken van actuele casuïstiek, verschillende werkvormen en een participatieve aanpak lukt het ons om zowel kwalitatief hoogwaardige maatwerk- en standaardopleidingen aan te bieden.

Wij geloven namelijk dat een continue kwalitatieve mix van e-learning, classroom training en coaching on-the-job leidt tot het beste resultaat.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Je ontvangt de volgende materialen:
online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Item Online leerongeving 2
Studiemateriaal (pdf)

Digitaal studiemateriaal (pdf)

Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Item masterclass
Masterclass

Er staat een TOP-trainer voor je klaar, dat wordt genieten

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?

CRKBO geregistreerde instelling

ICP Opleidingen & Coaching

ICP Opleidingen & Coaching BV is onderdeel van Delta Capita Group en als specialistisch opleidingspartner verantwoordelijk voor de content en verzorging van de CDD-opleidingen. ICP opleidingen & Coaching BV is opgenomen in het CRKBO-register en voldoet hiermee aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs.

CRKBO 002