Virtual Classroom Hypothecair Planner (LHP)

Met de Virtual Classroom Hypothecair Planner (LHP) werk jij toe naar het Examen Erkend Hypothecair Planner en de inschrijving in het register Erkend Hypothecair Planner.

 • Virtual Classroom
 • Inclusief examentraining
 • Bovenwettelijk opleidingstraject
Delen:
Algemeen

Virtual Classroom Hypothecair Planner (LHP)

Over de Virtual Classroom LHP

De Virtual Classroom Hypothecair Planner (LHP) is zeer geschikt voor financieel professionals die hun adviesvaardigheden willen verbeteren en over meer vakinhoudelijke kennis willen beschikken.

De training is op hbo-niveau en deze is uitermate geschikt wanneer je al ervaring hebt op het gebied van hypothecair- en vermogensadvies. Ook een EFA-achtergrond (voorheen SEH) vormt een uitstekende basis. Adviseurs die deze opleiding volgen, het examen halen en lid worden van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, mogen zich met trots profileren als Erkend Hypothecair Planner.


Wat levert deze training/opleiding mij op?
Tijdens de Virtual Classroom-training worden alle examenonderwerpen behandeld. De eerste lessen behandelen voornamelijk theorie zoals recht, fiscaliteit en Estate Planning. Daarna volgt een examentraining die voorbereidt op het schriftelijk examen. De leergang sluit af met een voorbereiding op het assessment.

De inhoud van de opleiding/training

 • Recht / Gezin
 • Fiscaliteit / CBI
 • Fiscaliteit en Eigen Woning / Wonen
 • Estate Planning / Vermogen ontvangen & Vermogen overdragen
 • Toekomstvoorzieningen
 • Financieren en Beleggen
 • CBI & Life-Events
 • IB-ondernemer & DGA
 • Examentraining MC-examen
 • Examentraining assessment


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
Ben jij Erkend Financieel Planner? Het volgen van de Leergang LHP geeft een vrijstelling voor de PE SEH in het jaar dat je de Leergang volgt. Voorwaarde is dat het merendeel van de lesdagen in dat specifieke jaar vallen.

Deze training wordt aangeboden in een Virtual Classroom. Meer over onze Virtual Classrooms lees je hier.

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Persoonlijke Leerroute
  Benodigde materialen vind je in jouw online Leerroute
Examen

Jouw Examen LHP

Het Examen LHP bestaat uit twee onderdelen: een schriftelijk examen en een assessment.

Vanaf september 2019 is het mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwe examenstructuur van LHP. De nieuwe examenstructuur bestaat uit twee schriftelijke examens en een assessment. De schriftelijke examens bestaan beide uit 30 vragen. De schriftelijk examens toetsen op kennis en vaardigheden. De schriftelijke examens worden op verschillende locaties door CITO afgenomen.

Hier lees je meer over de nieuwe examenstructuur.

Praktijkassessment
Naast de twee schriftelijke examens dien je ook een praktijkassessment af te ronden. Het assessment wordt afgenomen door de Stichting CEHP. Het assessment moet binnen één jaar na het slagen voor het schriftelijke examen plaatsvinden. Voorafgaand aan het assessment maak je thuis of in jouw eigen werkomgeving een casus. Deze stuur je in voor het assessment plaatsvindt. Bij het assessment presenteer jij jouw casus aan de 'klant’. Hierbij wordt zowel de presentatie als het gesprek beoordeeld.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Deze training wordt aangeboden in een Virtual Classroom. Kies hier jouw startdatum.

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze leergang?

Het schriftelijke lesmateriaal is bij de opleiding inbegrepen. Dit lesmateriaal bestaat uit vier boeken en is volledig afgestemd op het Examen LHP. Het studieschema, het studieboek en de begeleiding door onze professional trainers zorgen ervoor dat jij vol vertrouwen het examen ingaat. Naast het schriftelijke studiemateriaal ontvang je een Wettekstenbundel, De kleine gids, Memo Financiële Planning en een financiële calculator. Onderdeel van het studiemateriaal is tevens de app BedderX. Enkele dagen voor de eerste lesdag ontvang je een link waarmee je de app kunt installeren. Je ontvangt dan gedurende je opleiding motiverende en inspirerende berichtjes die je helpen jouw doel te bereiken.
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Oefenexamen(s)

Inclusief feedback op de antwoorden

Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Virtual Classroom

Interactieve training bij jou thuis

Anderen bekeken ook