030 – 693 23 48

Certified Training en Development Consultant (CTDC) Leergang HRD Professional©

 • Bilthoven
 • vanaf 02 september 2020

Als Certified Training & Development Consultant adviseer je op tactisch en strategisch niveau binnen de organisatie over personeelsontwikkeling

 • Verdieping voor HR-professional
 • Erkende titel
 • Praktisch toepasbaar
Delen:
Algemeen

Certified Training en Development Consultant (CTDC) Leergang HRD Professional©

Over de training

‘Medewerkers zijn ons échte kapitaal’, hoor je regelmatig in ondernemingen en instellingen. Hoewel iedereen de waarde van goede medewerkers onderkent, laat niet elke organisatie dit menselijk kapitaal op de juiste wijze groeien. Als Certified Training & Development Consultant (CTDC) ben jij daarin gespecialiseerd. Je adviseert op tactisch en strategisch niveau binnen de organisatie over personeelsontwikkeling, inventariseert de opleidingsbehoefte en zet effectieve opleidingstrajecten op. Je koppelt het vergoten van competenties aan de (financiële) doelstellingen van de organisatie.

CTCD is een officiële titel die je mag voeren na succesvolle afronding van deze opleiding in de Leergang HRD Professional©. De opleiding op post-hbo-niveau is gericht op HR-managers en -adviseurs, opleidingsfunctionarissen, staf- en beleidsmedewerkers bij grotere (financiële) organisaties en op zelfstandig consultants, trainers en coaches.


Wat levert deze training/opleiding mij op?
De opleiding tot CTDC maakt deel uit van de erkende Leergang HRD Professional©. Deze opleiding brengt je naar the next level in Human Resource Development, aansluitend bij actuele markttrends, marktontwikkelingen en klantbehoeften. Je specialiseert jezelf in het kennisgebied Opleiden en leert binnen de organisatie op elk niveau strategisch en tactisch advies geven. In vijf modules leer je onder meer de ‘vraag achter de vraag’ doorgronden, opleidingsbehoeften inventariseren, effectieve trainingsprogramma’s opzetten en de ontwikkeling van menselijk kapitaal op de (financiële) termijndoelstellingen van de organisatie af te stemmen. Je werkt gedurende de gehele opleiding aan een verbeterplan voor een bedrijf. De modellen en de theorieën die tijdens de modules aan bod komen, verwerk je in het plan. Na elke les beschik je over voldoende nieuwe bagage om je businesscase verder aan te scherpen.

De onderdelen en thema’s van de Opleiding CTDC komen in vijf modules aan bod. Daarnaast wordt een persoonlijke businesscase aan de hand van de toegepaste kennis beoordeeld. Na elke module ontvang je een beoordelingscijfer voor de inhoud en presentatie van de businesscase (verbeterplan). Het puntentotaal resulteert in een eindcijfer.

De inhoud van de opleiding/training

 • Module 0: Trainerscompetenties en professionalisering
 • Module 1: Analyse van organisatie: huidige situatie (A)
 • Module 2: Analyse van leerbehoefte: gewenste situatie (B)
 • Module 3: Transfergericht ontwikkelen van interventies: van A naar B
 • Module 4: Evaluatie, ROI: businesscase
 • Drie deelrapporten en één businesscase


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
De Opleiding Certified Training & Development Consultant (CTDC) is geschikt voor professionals die verantwoordelijk zijn voor opleiden, trainen en ontwikkelen van medewerkers én over een afgeronde hbo- en/of wo-opleiding beschikken. De opleiding wordt in 22 dagdelen klassikaal gegeven. Gemiddeld krijg je eens per twee weken een dagdeel (overdag of ‘s avonds) les op de trainingslocatie van Lindenhaeghe in Bilthoven. Tijdens de opleiding verricht je zelfstudie via een online leerplatform en kun je gebruik maken van e-coaching en telefonische coaching. De totale opleidingsduur bedraagt ongeveer negen maanden.

De beste trainers
De beste trainers

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Je ontvangt alle benodigde (online) materialen bij deze opleiding.
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Jouw examen

Over het examen

Het examen bestaat uit de beoordeling van een businesscase, die je gedurende de opleiding schrijft. Tussentijds beoordeelt de trainer elke individuele businesscase op de toegepaste kennis die tijdens behandeling van de modules aan bod komt. De beoordelingscijfers vormen samen het eindcijfer. Na het succesvol doorlopen van de post-hbo opleiding mag je de titel Certified Training & Development Consultant (CTDC) voeren. De training wordt gegeven door een ervaren HRD’er en door gastdocenten.

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?