Hoe word ik.... schade-adviseur particulier/zakelijk

Een nieuwe baan in 3 stappen

Header Maatwerk

Van Wft Basis tot Schade-adviseur particulier & zakelijk

Is schade-adviseur jouw stip op de horizon? Dit is hoe je jouw droom waarmaakt.

Wat doet een schade-adviseur?
Allereerst kijk je naar het vakgebied: waar ligt jouw focus? Je kunt kiezen uit schade-adviseur particulier, schade-adviseur zakelijk of beide.

Particulieren
Als het om particulier advies gaat, breng je in kaart wat de klant wil en welke risico's hij/zij loopt op het gebied van bezit. Belangrijk is goed doorvragen. Je inventariseert en analyseert. Daarna komt het advies: welke oplossingen zijn er voor jouw klant. Wil de klant verzekeren, dan help je de juiste keus maken. Tenslotte zorg je voor de totstandkoming van de polis.

Gaat het om een schademelding op een lopende polis, dan help je de klant bij het indienen van de schade.

Zakelijk

Als schade-adviseur zakelijk voer je een risicoanalyse uit voor de klant. Hierbij komen vaak specifieke bedrijfsrisico's kijken. Ook hierbij inventariseer en analyseer je. Tenslotte breng je advies uit over eventuele verzekeringsoplossingen. Ook het afwikkelen van een schadeclaim rond een zakelijke verzekering kan tot je taken behoren. Je ben echt sparringspartner van jouw klant, de ondernemer.

Als schade-adviseur werk je bijvoorbeeld:

  • Bij een verzekeraar
  • Bij een bank
  • Bij een tussenpersoon


Welke opleidingen zijn er nodig?

Je hebt het diploma Wft Basis en Wft Schade particulier. Wil je ook adviseren en bemiddelen op zakelijk vlak, dan haal je ook het diploma Wft Schade zakelijk.

Studeren met STAP
Een opleiding of training (tot € 1000) boeken met STAP? Veel opleidingen zijn boekbaar met subsidie vanuit het STAP-budget. Lees hier hoe jij kosteloos kunt werken aan jouw carrière.

In drie stappen naar een nieuwe baan: jij wordt schade-adviseur!

Stap 1
Je behaalt het diploma Wft Basis. Daarna volg je de Opleiding Wft Schade particulier. Maak je de keuze voor schade-adviseur zakelijk dan dien je aansluitend ook het diploma Wft Schade zakelijk te behalen.

Stap 2
Je schrijft je alvast in voor een verdiepende training om specialist of expert te worden.

Stap 3
Je gaat ondertussen solliciteren en ervaring op doen.

Ontdek Ontwikkel Ontplooi

Jouw doorontwikkeling

Complete en duurzame ontwikkeling omvat ook het trainen van soft skills.
Bij Lindenhaeghe bieden we daarom ook een breed palet vaardighedentrainingen aan.

  • Denk daarbij aan een communicatietraining, een leiderschapstraining of bijvoorbeeld timemanagement.
  • Of kies je voor een nieuwe specialisatie? Met de Carrièrewijzer van Lindenhaeghe zet jij snel een (nieuwe) stip op de horizon.


Feedback
Staat jouw opleiding er niet bij? Wil je wat anders? Mis je iets of heb je een vraag, stuur ons jouw vraag of jouw feedback.