Gestapeld Financieren

Een gebrek aan geld om goede ondernemingsplannen gefinancierd te krijgen is tegenwoordig verleden tijd. De financieringsbehoefte kan namelijk steeds meer ingevuld worden door meerdere partijen. Maar welke alternatieve financieringsvormen zijn er? Hoe combineer je ze met bestaande? Welke nieuwe kredietregels en wetten zijn er? Wat gebeurt er als het wat minder gaat met een bedrijf. Hoe worden de zekerheden verdeeld? De training geeft antwoord op deze vragen.

  • Leer alles over Gestapeld Financieren
  • Directe praktische toepasbaarheid met actuele kennis
  • Zelf een analyse maken, een mening onderbouwen en conclusies trekken.
Delen:
Algemeen

Over Gestapeld Financieren

Tijdens de training staan praktijkcases centraal. Deze worden in subgroepen uitgewerkt en plenair besproken. Van iedere case wordt na behandeling een uitgebreid stappenplan uitgereikt dat als hulpmiddel kan dienen voor financieringsaanvragen.

De deelnemer is na afloop van de training in staat om vitale aspecten die van belang zijn voor gestapeld financieren te onderkennen en te kunnen toepassen in diverse praktijksituaties.


De inhoud van de training

Inzicht krijgen in de nieuwe kredietvormen en in de kredietaanpak van alternatieve financiers. Aan de hand van praktijkcases wordt ingegaan op:

  • het kunnen beoordelen van de kwalitatieve aspecten van een onderneming;
  • het kunnen analyseren van de financieringsbehoefte;
  • het inrichten van de financieringsbehoefte met meerdere financiers;
  • de analyse van historische cijfers uit de jaarrekening en prognoses en hoe om te gaan met aflossingsverplichtingen bij meerdere financiers.


Wat u verder nog moet weten over deze training

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van interactieve presentaties door een vakspecialist uit de praktijk, (groep)opdrachten op basis van actuele praktijk-casuïstiek en discussies. Gedurende de training ontvangt de deelnemer een uitgebreide uitwerking van de meest gebruikte alternatieve financieringsvormen.

Minimaal twee jaar werkervaring in de algemene zakelijke financieringsbranche is aan te bevelen.


Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis