Wat leer je tijdens de Opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier

Als geregistreerd financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) begeleid je op professionele wijze relaties binnen een echtscheidingsprocedure. Door het geven van gedegen adviezen met betrekking tot o.a. het Echtscheidingsplan (juridisch en fiscaal), help jij mensen om er samen uit te komen. Start nu met deze boeiende en onderscheidende registeropleiding en wees de helpende hand voor de klant tijdens een moeilijke periode.

Tijdens deze 9-daagse klassikale training worden alle belangrijke onderwerpen uit de opleiding behandeld. Naast wet- en regelgeving is er ook aandacht voor emoties die bij echtscheiding spelen. Onze professional trainers voorzien je tijdens de interactieve trainingsdagen van praktijkvoorbeelden, coachen je, en uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Na het volgen van de Opleiding RFEA ben je een volwaardig gesprekspartner voor klant, advocaat, notaris, accountant en financieel specialist.

Niveau & studieduur

De opleiding is op Hbo-niveau en vergt, afhankelijk van kennis en ervaring, 10 tot 12 studie uren per week. De trainingsdagen vinden plaats op doordeweekse dagen van 9.30 - 16.30 uur. De opleiding wordt gegeven in Bilthoven en Best. Na ongeveer 6 maanden (9 trainingsdagen) ben je klaar voor het Examen RFEA.

De inhoud van de Opleiding Register Financieel Echtscheidingsadviseur   

 • Advies- en gespreksvaardigheden
 • De scheidingsprocedure
 • Kinderen en echtscheiding
 • Partneralimentatie
 • Alimentatieberekening*
 • Verdeling en verrekening van het vermogen
 • De eigen woning en echtscheiding
 • Levensverzekeringen en pensioenen
 • Gevolgen overlijden na echtscheiding
 • Wet- en regelgeving

* Wij bieden jou één jaar lang toegang tot het gebruiksvriendelijke alimentatie-berekeningsprogramma voor Echtscheidingsprofessionals: Split-Online.

Vooropleiding

Bij deze opleiding is geen vooropleiding verplicht. Van de deelnemer aan de opleiding wordt enige kennis op het gebied van woning en hypotheek, echtscheiding en pensioen verondersteld. De opleiding is op Hbo-niveau.

Let op!

Volg je de Opleiding RFEA in 2016 (uiterlijke startdatum september 2016), dan geeft het diploma RFEA vrijstelling voor PE SEH 2016.

Lees

Wat krijg ik bij deze opleiding

 • Klassikale training (9 dagen)

  9 dagen cursus, verspreid over 4-6 maanden
 • Studiemateriaal

  Digitaal studiemateriaal 
 • Bundel Wetteksten

  Gratis Wetteksten Financiële Dienstverlening
 • Alimentatieberekeningsprogramma

  1 jaar gratis gebruik programma en helpdesk

Anderen geven Lindenhaeghe een 8.4

Erik Hartjes
(8) - ongeveer 467 dagen geleden
Een man met veel kennis en ervaring. Heeft op een goede manier bijgedragen aan het slagen. Het tempo mocht wat mij betreft wel hoger, maar dit was helaas niet mogelijk ivm niveauverschil in de groep. Locatie was echt top.
Joosten
(9) - ongeveer 403 dagen geleden
Uitleg/les van hr. Zwering was uitstekend. Legt op een duidelijke en korte manier de dingen uit, die in het boek vaak vraagtekens oproepen. Tekst in het boek zou mijns inziens ook wat meer op een dergelijke wijze ingevuld mogen worden.

Toelichting op de prijs

 • Studiemateriaal

  De prijs is inclusief digitaal studiemateriaal
 • Exclusief btw

  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Toeslag arrangementskosten

  € 8,95 per trainingsdag voor het gebruik van consumpties
 • Diverse betaalmogelijkheden

  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen

Jouw Examen Financieel Echtscheidingsadvisuer (RFEA) Particulier

Je maakt het Examen RFEA in Utrecht (Aristohallen). De Stichting RFEA verzorgt het examen in samenwerking met Fontys Financieel Management.

Na inschrijving in het register RFEA mag je de titel Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) voeren. De titel toont je expertise en deskundigheid  op gebied van echtscheidingsadvies aan.

Let op! Voor het aanvragen van het examen heb je een bewijs van adviesvaardigheden nodig. Deze adviesvaardigheden zijn conform de eind- en toetstermen geaccrediteerd door de Stichting RFEA en maken deel uit van onze Opleiding RFEA. Na drie verplichte trainingsdagen (vast onderdeel van de in totaal negen trainingsdagen) ontvang je het bewijs van adviesvaardigheden.

Tijdens de opleiding ontvangt je meer informatie over het examen. Het examen wordt twee keer per jaar aangeboden: in maart en oktober. De kosten voor het examen bedragen € 375,- exclusief BTW.

Klik hier voor meer informatie over inschrijving vind je hier.

Lees

Goed voorbereid met ons studiemateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit het examengerichte studieboek Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier. Onze ervaring is dat je gemiddeld 12 uur per week zelf moet studeren voor een positief examenresultaat. Ons studieschema helpt je hierbij. Zo ga je goed voorbereid examen doen.

Tip! Voor € 89,95 extra ontvang je het studieboek naast digitaal ook in print.

Studiebelasting

Een goede examenvoorbereiding kost tijd. Hoeveel tijd is van verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld: hoe zijn je studievaardigheden? Ben je misschien al bekend met (een deel van) de stof?

Het aantal studie-uren kan dus per persoon sterk verschillen. Om je toch een indicatie te geven, gemiddeld studeren cursisten 205 uren voor de Opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier.

Lees

Voordelen op een rij

 • Verhoog je slagingskans

  Onze trainers gaan je helpen
 • Interactieve dagen

  Ruimte voor vraag en antwoord
 • Register RFEA

  Boeiende en onderscheidende registeropleiding
 • Groeiende markt

  Breid nu je adviesvaardigheden uit

Onze trainers gaan je helpen

Onze professional trainers hebben maar één doel: jou laten slagen voor je examen. Om dit te bereiken doen ze zelf regelmatig examen en worden ze intensief getraind. Hun kennis gebruiken ze om jou te trainen, coachen en stimuleren.


"Als adviseur RFEA kan je in een moeilijke situatie een helpende hand bieden." Leo Brunt, Hoofd Opleidingen

Lees
Hier komt een bericht.
Een moment geduld a.u.b.

Product verwijderen

Weet u dit zeker?
Nee
Ja
Lindenhaeghe maakt gebruik van cookies voor onder meer Google Analytics en Remarketing doeleinden. Sluiten