• Delen:

De Opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (FEA)

Waarom alleen de klant helpen als het goed gaat?

Als financieel echtscheidingsadviseur begeleid je op professionele wijze relaties binnen een echtscheidingsprocedure. Door het geven van gedegen adviezen met betrekking tot o.a. het Echtscheidingsplan (juridisch en fiscaal), help jij mensen om er samen uit te komen. Start nu met deze boeiende en onderscheidende opleiding en wees de helpende hand voor de klant tijdens een moeilijke periode.

Tijdens deze 9-daagse klassikale training worden alle belangrijke onderwerpen uit de opleiding behandeld. Naast wet- en regelgeving is er ook aandacht voor emoties die bij echtscheiding spelen. Onze professional trainers voorzien je tijdens de interactieve trainingsdagen van praktijkvoorbeelden, coachen je, en uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Na het volgen van de Opleiding FEA ben je een volwaardig gesprekspartner voor klant, advocaat, notaris, accountant en financieel specialist.

Na het behalen van het Examen Financieel Echtscheidingadviseur (FEA), kun jij je in laten schrijven in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA).

Niveau & studieduur

De opleiding is op hbo-niveau en vergt, afhankelijk van kennis en ervaring, 10 tot 12 studie uren per week. De trainingsdagen vinden plaats op doordeweekse dagen van 9.30 - 16.30 uur. De opleiding wordt gegeven in Bilthoven en Best. Na ongeveer 6 maanden (9 trainingsdagen) ben je klaar voor het Examen FEA.

De inhoud van de Opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur   

 • Advies- en gespreksvaardigheden
 • De scheidingsprocedure
 • Kinderen en echtscheiding
 • Partneralimentatie
 • Alimentatieberekening*
 • Verdeling en verrekening van het vermogen
 • De eigen woning en echtscheiding
 • Levensverzekeringen en pensioenen
 • Gevolgen overlijden na echtscheiding
 • Wet- en regelgeving

* Wij bieden jou één jaar lang toegang tot het gebruiksvriendelijke alimentatie-berekeningsprogramma voor Echtscheidingsprofessionals: Split-Online.

Vooropleiding

Bij deze opleiding is geen vooropleiding verplicht. Van de deelnemer aan de opleiding wordt enige kennis op het gebied van woning en hypotheek, echtscheiding en pensioen verondersteld. De opleiding is op hbo-niveau.

Let op!
Volg jij in 2017 de Opleiding Financieel Echtscheidings Adviseur dan krijg je vrijstelling voor PE SEH 2017. Valt jouw opleiding gedeeltelijk buiten 2017, neem dan contact met ons op of je voor vrijstelling in aanmerking komt.

Lees
 • Delen:

Wat krijg ik bij deze opleiding

 • Klassikale training (9 dagen)

  9 dagen cursus, verspreid over 4-6 maanden
 • Studiemateriaal

  Digitaal studiemateriaal 
 • Bundel Wetteksten

  Gratis Wetteksten Financiële Dienstverlening
 • Alimentatieberekeningsprogramma

  1 jaar gratis gebruik programma en helpdesk

Anderen geven Lindenhaeghe een 8.6

Karin Ellen
(10) - ongeveer 19 uur geleden
Altijd super gezellige dagen, lekker spontaan en open. Hierdoor ga je met plezier heen en leert het ook makkelijker (voor je gevoel dan, ik moet nog examen doen).René legt het duidelijk uit, is enthousiast en bedreven.
Deepa Zijlstra
(7) - ongeveer 1 dag geleden
De klassikale opleiding is een zeer goede voorbereiding op je examen. Anouk geeft op een heldere examengerichte manier les. En vertaald de lesstof ook naar de praktijk toe. Van mij had de opleiding nog 1 dag extra mogen zijn.

Toelichting op de prijs

 • Studiemateriaal

  De prijs is inclusief digitaal studiemateriaal
 • Exclusief btw

  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Toeslag arrangementskosten

  € 8,95 per trainingsdag voor het gebruik van consumpties
 • Diverse betaalmogelijkheden

  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen

Jouw Examen Financieel Echtscheidingsadvisuer (FEA) Particulier

Je maakt het Examen FEA in Utrecht (Aristohallen). De Stichting Register Financieel Echtsheiding RFEA verzorgt het examen in samenwerking met Fontys Financieel Management.

Na het behalen van je diploma kun jij je inschrijven in het register RFEA mag je de titel Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) voeren. De titel toont je expertise en deskundigheid op gebied van echtscheidingsadvies aan.

Let op! Voor het aanvragen van het examen heb je een bewijs van adviesvaardigheden nodig. Deze adviesvaardigheden zijn conform de eind- en toetstermen geaccrediteerd door de Stichting RFEA en maken deel uit van onze Opleiding FEA. Na drie verplichte trainingsdagen (vast onderdeel van de in totaal negen trainingsdagen) ontvang je het bewijs van adviesvaardigheden.

Tijdens de opleiding ontvangt je meer informatie over het examen. Het examen wordt twee keer per jaar aangeboden: in maart en oktober. De kosten voor het examen bedragen € 375,- exclusief BTW.

Klik hier voor meer informatie over inschrijving vind je hier.

Lees

Goed voorbereid met ons studiemateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit het examengerichte studieboek Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier. Onze ervaring is dat je gemiddeld 12 uur per week zelf moet studeren voor een positief examenresultaat. Ons studieschema helpt je hierbij. Zo ga je goed voorbereid examen doen.

Tip! Voor € 89,95 extra ontvang je het studieboek naast digitaal ook in print.

Studiebelasting

Een goede examenvoorbereiding kost tijd. Hoeveel tijd is van verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld: hoe zijn je studievaardigheden? Ben je misschien al bekend met (een deel van) de stof?

Het aantal studie-uren kan dus per persoon sterk verschillen. Om je toch een indicatie te geven, gemiddeld studeren cursisten 205 uren voor de Opleiding Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier.

Lees

Voordelen op een rij

 • Verhoog je slagingskans

  Onze trainers gaan je helpen
 • Interactieve dagen

  Ruimte voor vraag en antwoord
 • Register RFEA

  Inschrijven in het register na je examen
 • Groeiende markt

  Breid nu je adviesvaardigheden uit

Onze trainers gaan je helpen

Onze professional trainers hebben maar één doel: jou laten slagen voor je examen. Om dit te bereiken doen ze zelf regelmatig examen en worden ze intensief getraind. Hun kennis gebruiken ze om jou te trainen, coachen en stimuleren.


"Als adviseur RFEA kan je in een moeilijke situatie een helpende hand bieden." Leo Brunt, Hoofd Opleidingen

Lees
Hier komt een bericht.
Een moment geduld a.u.b.

Product verwijderen

Weet je dit zeker?
Nee
Ja
Lindenhaeghe maakt gebruik van cookies voor onder meer Google Analytics en Remarketing doeleinden. Sluiten
Loading page...