• Delen:

De Opleiding Financieel Planner (FFP) Compleet

Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Financieel Planner (FFP) echt iets voor jou. Met deze bovenwettelijke opleiding behoor jij tot een selecte groep topadviseurs!

Na het volgen van de Opleiding FFP Compleet heb je niet alleen je kennis verdiept maar ben je ook een prachtige ervaring rijker. Bovendien heb je nieuwe vaardigheden ontwikkeld waar jij de rest van carrière plezier van zult hebben.

Ga jij de uitdaging aan en draag je straks het FFP-keurmerk? Lees dan snel verder.

Dit jaar heeft de Stichting FFP gekozen voor een nieuwe (examen)opzet. Het gehele examen bestaat uit een theorie- en een praktijk-deel. Het praktijkdeel wordt ook wel het assessment genoemd. De opleidingen en trainingen van Lindenhaeghe sluiten bij deze nieuwe opzet aan. Je kunt je inschrijven voor de complete opleiding, het theoriedeel of het praktijk(assessment)deel.

Opbouw van de 11-daagste Opleiding Compleet

De 11-daagse Opleiding FFP Compleet bestaat uit een interactieve voorbereiding op het FFP theorie- en praktijkexamen (assessment). Naast het behandelen van de verschillende onderwerpen staat er ook een examen- en praktijktraining op de planning.

De inhoud van de lessen is gebaseerd op verschillende life events. Naast theorie word je ook voorbereid op het assessment en volg je een examentraining. Speciaal voor Lindenhaeghe-cursisten is er een uitgebreide vragendatabase beschikbaar. FFP-ers (in opleiding) die studeren bij Lindenhaeghe kunnen hier gebruik van maken.

Meer over de opbouw van het examen lees je onder het kopje Examenopbouw Financieel Planner (FFP).

Hoe, waar en wanneer?
De opleiding is op Hbo-niveau en vergt, afhankelijk van kennis en ervaring, 15 tot 20 studie uren per week. De opleiding wordt gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. De trainingsdagen vinden plaats op doordeweekse dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Vooropleiding
Bij deze opleiding is geen vooropleiding verplicht. Van de deelnemer aan de opleiding wordt enige kennis verwacht met betrekking tot de eigen woning en hypotheek, echtscheiding en pensioen.

Inhoud Opleiding FFP 
 • Dag 1 - Juridisch
 • Dag 2 - Fiscaal
 • Dag 3 - Integratie Fiscaal en Juridisch
 • Dag 4 - Financiële rekenkunde en beleggen
 • Dag 5 - Wonen
 • Dag 6 - Toekomstvoorziening
 • Dag 7 - Ondernemer
 • Dag 8 - DGA
 • Dag 9 - Examentraining MC
 • Dag 10 – Assessmenttraining ontwikkelen financieel memo
 • Dag 11 – Assessmenttraining adviesgesprek

Wanneer start jouw PE-periode?
Onder het kopje 'PE FFP 2018 2019' lees je alles over PE FFP. Scroll hiervoor even omlaag, je komt het vanzelf tegen.

Meer PE (SEH/EFA)
Ben jij Erkend Financieel Adviseur (EFA) dan bieden wij voor jou een korte variant aan van deze opleiding

En volg jij in 2019 de Opleiding Financieel Planner, dan krijg je vrijstelling voor de PE SEH 2019.

Onder het kopje 'PE FFP 2018 2019' lees je alles over PE FFP. Scroll hiervoor even omlaag, je komt het vanzelf tegen. 

Lees
 • Delen:

Wat krijg ik bij deze opleiding

 • Interactieve klassikale training

  9 dagen cursus
 • Examentraining

  Onderdeel van de opleiding
 • Studiemateriaal

  Digitaal plus toegang vragendatabase
 • Inclusief extra leermiddelen

  Financiële calculator en Wetteksten Financiële Dienstverleners

Anderen geven Lindenhaeghe een 8.6

Jan Kooistra
(10) - ongeveer 24 uur geleden
Dirk was weer een uitstekende trainer. Onderwerp Duurzaamheid sloot goed aan bij de praktijk. Opzet qua inhoud en niveau ook goed. Locatie Heerenveenstadion was weer prima verzorgd. Verder geen verbeterpunten.
Jan Kooistra
(6) - ongeveer 1 dag geleden
Kennisniveau trainer was top. Alleen ontbrak, wat mij betreft, de aansluiting met de praktijk. Niet echt duidelijke handvaten waar ik veel aan heb. Stof ging mij (en ook de meeste mede-cursisten) af en toe boven de pet. Teveel casussen. Locatie is goed, alleen is Heerenveen voor mij praktischer.

Toelichting op de prijs

 • Inclusief extra leermiddelen

  Financiële calculator en Wetteksten Financiële Dienstverleners 
 • Exclusief btw

  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten

  €19,95 per dag voor het gebruik van consumpties
 • Diverse betaalmogelijkheden

  Mogelijkheid om in drie termijnen te betalen
93a27d386b3cc851ed3d93afc2b4554c_medium.jpg

Examenopbouw Financieel Planner (FFP)

Het totale Examen FFP bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen. Welk instituut de examens gaat afnemen, wordt nog bekendgemaakt.

1. Toelichting theorie-examen

Het theorie-examen bestaat uit een meerkeuze toets van 36 vragen en wordt twee keer per jaar afgenomen op verschillende toetslocaties. De opbouw van het examen is als volgt:

 • 2 minicases met elk 3 vragen, maximaal 8 vragen voor het totaal aantal minicasevragen
 • 30 losse vragen: alleen Kennis en Begrip-vragen
als de toets met een voldoende wordt afgerond, ontvang je een certificaat. Dit certificaat is 1,5 jaar geldig.

Let op! Dit certificaat is niet meer nodig om in te kunnen schrijven voor het praktijkexamen. De eis dat het theorie-examen succesvol moet zijn afgerond voordat de kandidaat kan doorstromen naar het praktijkassessment is per 2019 vervallen. 2. Toelichting praktijk-examen (Assessment)

Het praktijkexamen bestaat in 2019 uit drie (online) onderdelen:

 • Inventarisatiegesprek
 • ontwikkelen van financieel memo
 • Adviesgesprek (presentatie en verdediging)

Elk onderdeel moet met een voldoende worden afgesloten. De volgorde is onderdeel 1-2-3, maar los herkansen van 2/3 is mogelijk. Er zijn twee examenrondes per jaar, aansluitend/opvolgend aan de theorie-examens.

Certificering FFP
Financieel planners die zijn aangesloten bij de FFP en die zijn opgenomen in het FFP-certificeringsregister mogen het FFP-Keurmerk dragen. Om gecertificeerd te worden en te blijven moet een financieel planner een examen afleggen, voldoen aan verplichtingen op het gebied van permanente educatie en zich houden aan de FFP-Gedragscode.

Ben jij EFA-SEH’er?
Voor professionals die reeds EFA/SEH-gecertificeerd zijn, bieden wij een verkorte opleiding aan

Inschrijven voor het theorie-, en praktijkexamen doe je op de site het examinerende instituut. Deze gegevens komen later online. De examenkosten zijn niet bij de opleiding inbegrepen.

3. Het Lindenhaeghe- examen

Wil jij jouw Opleiding Financieel Planner (FFP) Compleet 11 dagen afsluiten met een certificaat, schrijf je dan in voor het Lindenhaeghe Examen Financieel Planner. Dit examen is binnenkort boekbaar via onze website.

Lees

Voordelen op een rij

 • Intensieve training

  Theorie en praktijk
 • Professional trainer

  Zij weten alles van het vak!
 • Bovenwettelijk en erkend

  Gecertificeerd door de Stichting Certificering FFP
 • Inclusief extra leermiddelen

  Financiële calculator en Wetteksten Financiële Dienstverleners
53b7f8d7b811c014d73d2e955437f45a_medium.jpg

Goed voorbereid met ons studiemateriaal

Het studiemateriaal voor de Opleiding Financieel Planner (FFP) Compleet 11 dagen is speciaal ontwikkeld op basis van de toetstermen Financieel Planner. Je ontvangt het studiemateriaal digitaal. Naast het studiemateriaal ontvang je op de eerste lesdag een financiële calculator en de Wetteksten Financiële Dienstverleners.

Tip!
Voor € 89,95 extra ontvang je het studieboek naast digitaal ook in print.

Het digitale studiemateriaal wordt aangeleverd in de vorm van een pdf. De pdf kun je zowel op een laptop als een tablet openen. Zo heb je het studiemateriaal altijd bij de hand.

Speciaal voor Lindenhaeghe-cursisten is er een uitgebreide vragendatabase beschikbaar. FFP-ers (in opleiding) die studeren bij Lindenhaeghe kunnen hier gebruik van maken.

Studiebelasting
Een goede examenvoorbereiding kost tijd. Hoeveel tijd is van verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld: hoe zijn je studievaardigheden? Ben je misschien al bekend met (een deel van) de stof?

Het aantal studie-uren kan dus per persoon sterk verschillen. Om je toch een indicatie te geven, gemiddeld studeren cursisten 270 uren voor de Opleiding Financieel Planner.

Lees
7e7cfbc7e69ce632c29ba4f65b3b8839_medium.jpg

Hoe werkt PE FFP 2018 – 2019

Ben jij gecertificeerd financieel planner, dan bestaat de jaarlijkse PE in 2018 en 2019 uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). Per tweejaars PE-periode moeten 40 PE-punten behaald worden.

 

Kennis & Actualiteit (KA)

Binnen het onderdeel K&A dien je als FFP’er elk jaar 14 punten te behalen; over twee jaar gezien dus 28 punten. Die punten kun je op vijf verschillende manieren vergaren:

- K&A Vakartikelen: via FFP, minimaal 4 punten
- K&A Webinars: via FFP, minimaal 2 punten
- K&A Expert Meeting: via FFP Congres en FFP Forum
- K&A Actualiteitenprogramma: via Lindenhaeghe, maximaal 4 punten
- K&A Wft/PA-abonnement: via Lindenhaeghe, maximaal 4 punten

LET OP: Heb je via Lindenhaeghe een Permanent Actueel-abonnement lopen, dan worden deze gegevens gedeeld met FFP voor de registratie van deze punten.

Praktijktoepassing (PT)

In de periode 2018-2019 moet je binnen het PT-onderdeel 12 punten PE FFP halen. Lindenhaeghe  biedt twee verschillende, klassikale trainingen aan. Een PT gericht op de DGA en een op de particulier. 

Lees
cc3595916bc3efb0f2aa40911bdee644_medium.jpg

Onze trainers gaan je helpen

“Veel diepgang en interactie”

Trainer Harry van Houdt over de Opleiding Financieel Planner:

“Deze super interessante opleiding tot Financieel Planner is een logische vervolgstap voor veel hypotheekadviseurs. Als Financieel Planner weet jij als geen ander hoe je moet omgaan met complexe financiële vraagstukken. Daarbij draait het niet alleen om kennis maar ook de juiste manier van vragenstellen. Daarom zijn er ook twee vaardighedendagen én een examentraining bij de opleiding inbegrepen.”

Over de trainer:
Harry: “Ik vind deze opleiding echt fantastisch. Wanneer ik een nieuwe groep heb, begin ik altijd met de professionals die aanwezig zijn te feliciteren: wat een voorrecht dat jij deze mooie opleiding mag volgen. De interactie met de groep is voor mij de kers op de taart.”

Hier komt een bericht.
Een moment geduld a.u.b.

Product verwijderen

Weet je dit zeker?
Nee
Ja
Op Lindenhaeghe.nl maken we gebruik van cookies om jou de beste ervaring te geven op onze website, voor webstatistieken en advertentiecampagnes.
Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken, zoals Doubleclick.

Ga je akkoord met onze cookies? Onder ‘Meer informatie’ lees je meer over onze cookies.

Akkoord & sluiten Meer informatie
Loading page...