• Delen:

Wat leer je tijdens de Opleiding Financieel Planner (FFP)

Ben jij Erkend Hypotheekadviseur (SEH) of Erkend Financieel Adviseur (EFA) en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Financieel Planner (FFP) echt iets voor jou. Met deze bovenwettelijke opleiding behoor jij tot een selecte groep topadviseurs!

Hypotheekadviseurs kunnen vanaf 1 augustus 2016 gebruik maken van een versnelde route naar het diploma tot financieel planner. De verkorte leer-examenlijn bestaat uit:

 • Een 10-daagse i.p.v. een 13-daagse Opleiding FFP
 • Een verkorting van de verplichte Vaardigheidstraining (onderdeel van opleiding)
 • Een vrijstelling van meerkeuzetoets 2: Arbeid en Wonen
 • Bij het praktijkexamen vervalt onderdeel 3: Gefingeerd klantgesprek 
 • Het praktijkexamen duurt i.p.v. 90 minuten, maar 45 minuten

De 10-daagse Opleiding FFP bestaat uit een theoretisch gedeelte, de verplichte Vaardigheidstraining en een interactieve voorbereiding op het praktijk- en theorie-examen. De inhoud van de lessen is gebaseerd op verschillende life events en sluit aan bij de drie meerkeuzetoetsen van het theorie-examen. 

Speciaal voor Lindenhaeghe-cursisten is er een uitgebreide vragendatabase beschikbaar. FFP-ers (in opleiding) die studeren bij Lindenhaeghe kunnen hier gebruik van maken.

De opleiding wordt gegeven op een centrale locatie in Nederland. De trainingsdagen vinden plaats op doordeweekse dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Wat doe je als Financieel Planner?

Als Financieel Planner weet jij als geen ander hoe je moet omgaan met complexe financiële vraagstukken. Moeiteloos schakel jij van een particuliere relatie naar een DGA en in je planning houd jij rekening met verschillende inkomensscenario’s en ‘life events’ (zoals gezinsuitbreiding en overlijden). Het financieel plan dat jij presenteert getuigt niet alleen van een diepgaande financiële kennis, maar ook van inzicht in de wensen en doelstellingen van de klant.

Vooropleiding

De opleiding is op Hbo-niveau. Deelnemen aan deze Korte Opleiding kan alleen als je Erkend Hypotheekadviseur (SEH) / Erkend Financieel Adviseur (EFA) bent en in het bezit bent van Wft Basis, Wft Vermogen, Wft Consumptief krediet en Wft Hypothecair krediet.

Voldoe jij niet aan bovenstaande eisen, bekijk dan de hier de 13-daagse Opleiding FFP.

Inhoud Opleiding FFP

Theorie
 • Recht en fiscaliteit
 • Financieren en beleggen
 • Toekomstvoorzieningen
 • De ondernemer en DGA
-> Opbouw sluit aan bij de drie meerkeuzetoetsen van het Examen FFP  Vaardigheden
 • Communicatievaardigheden
 • Informatievaardigheden
 • Probleemoplossend vermogen
 • Toepassen van kennis
 • Leer- en ontwikkelingsvaardigheden 
Examentrainingen
 • Training voor meerkeuzetoetsen Generiek & Familie, De Ondernemer

Wanneer start jouw PE-periode?
Onder het kopje 'PE FFP 2018 2019' lees je alles over PE FFP. Scroll hiervoor even omlaag, je komt het vanzelf tegen.

Meer PE (SEH)
Ben jij Erkend Financieel Adviseur (EFA) en volg jij in 2019 de Opleiding Financieel Planner, dan krijg je vrijstelling voor de PE SEH 2019.

Lees
 • Delen:

Wat krijg ik bij deze opleiding

 • Interactieve klassikale training

  10 dagen training
 • Vaardigheidstraining

  Bewijs van deelname Vaardigheidstraining
 • Examentraining

  Goed voorbereid op het mondeling examen
 • Studiemateriaal

  Digitaal inclusief uitgebreide vragendatabase

Anderen geven Lindenhaeghe een 8.6

Edwin Kuiper
(8) - ongeveer 12 uur geleden
Training is prima voorbereiding voor het examen. Het zorgt voor extra focus als je enigszins voorbereid bent. De focus zit met name in het extra voorbereid zijn op het type vraagstelling en het antwoord dat wordt verwacht.
Natoushka Isenia
(8) - ongeveer 13 uur geleden
Heb de opleiding geheel online gedaan en de stof was goed te doen en duidelijk . Mis wel nog wat oefenexamens om een beetje te oefenen. Kon makkelijk snel de examen boeken en meteen met de stof beginnen.

Toelichting op de prijs

 • Inclusief extra leermiddelen

  Financiële calculator en Wetteksten Financiële Dienstverleners 
 • Exclusief btw

  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten

  € 19,95 per dag voor het gebruik van consumpties
 • Diverse betaalmogelijkheden

  Mogelijkheid om in drie termijnen te betalen
ba4b6748078e548be4500232fac099b3_medium.jpg

Jouw examen Financieel Planner (FFP)

Het Examen FFP bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen die worden afgenomen door Cito. 

Om door Cito tot het mondeling deel van het praktijkexamen te worden toegelaten ben je verplicht een bewijs van deelname aan een geaccrediteerde vaardigheidstraining te overleggen. Inschrijven voor het theorie-, en praktijkexamen doe je op de site van Cito. De examenkosten zijn niet bij de opleiding inbegrepen.

De verplichte vaardigheidstraining is bij deze opleiding inbegrepen.

1. Toelichting verplichte vaardigheidstraining

Lindenhaeghe is door de Stichting Certificering FFP geaccrediteerd en de vaardigheidstraining is bij de opleiding inbegrepen. Tijdens de vaardigheidstraining worden onder andere communicatieve en probleemoplossende vaardigheden getraind.

Let op: Erkend Financieel Adviseurs mogen een verkorte vaardigheidstraining volgen

2. Toelichting theorie-examen

Het theorie-examen bestaat uit drie meerkeuzetoetsen, gebaseerd op life events. Per deeltoets ontvang je een certificaat.

Let op: Erkend Financieel Adviseurs krijgen vrijstelling voor meerkeuzetoets 2 -Arbeid en Wonen.   

3. Toelichting praktijkexamen

Het praktijkexamen bevat een casus-opdracht en een mondeling examen. Per e-mail ontvang je de casus die je thuis uitwerkt. De uiterlijke inleverdatum is drie weken na ontvangst van de casus. 

Het mondelinge deel van het praktijkexamen duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit de volgende examenonderdelen:

 1. Klantpresentatie (15 minuten)
 2. Verdediging uitwerking casus (30 minuten)
 3. Klantadviesgesprek (45 minuten)

Let op: Voor Erkend Financieel Adviseurs vervalt Onderdeel 3, het klantadviesgesprek. Het mondeling deel van het praktijkexamen duurt hierdoor maar 45 minuten i.p.v. 90 minuten.

Gedurende de opleiding wordt door onze professional trainer uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende vaardigheden die betrekking hebben op het mondeling deel van het praktijkexamen.

Certificering FFP

Financieel planners die zijn aangesloten bij de FFP en die zijn opgenomen in het FFP-certificeringsregister mogen het FFP-Keurmerk dragen. Om gecertificeerd te worden en te blijven moet een financieel planner een examen afleggen, voldoen aan verplichtingen op het gebied van permanente educatie en zich houden aan de FFP-Gedragscode.

Lees
f5f634b9f418cceb6f0436acffb5a760_medium.jpg

Hoe werkt PE FFP 2018 – 2019

Ben jij gecertificeerd financieel planner, dan bestaat de jaarlijkse PE in 2018 en 2019 uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). Per tweejaars PE-periode moeten 40 PE-punten behaald worden.

Kennis & Actualiteit (K&A)

Binnen het onderdeel K&A dien je als FFP’er elk jaar 14 punten te behalen; over twee jaar gezien dus 28 punten. Die punten kun je op vijf verschillende manieren vergaren:

- K&A Vakartikelen: via FFP, minimaal 4 punten
- K&A Webinars: via FFP, minimaal 2 punten
- K&A Expert Meeting: via FFP Congres en FFP Forum
- K&A Actualiteitenprogramma: via Lindenhaeghe, maximaal 4 punten
- K&A Wft/PA-abonnement: via Lindenhaeghe, maximaal 4 punten

LET OP: Heb je via Lindenhaeghe een Permanent Actueel-abonnement lopen, dan worden deze gegevens gedeeld met FFP voor de registratie van deze punten.

Praktijktoepassing (PT)

In de periode 2018-2019 moet je binnen het PT-onderdeel 12 punten PE FFP halen. Lindenhaeghe  biedt twee verschillende, klassikale trainingen aan. Een PT gericht op de DGA en een op de particulier. 

Lees
0acf029a7a7d86a4980f7b39a0508eb4_medium.jpg

Goed voorbereid met ons studiemateriaal

Het studiemateriaal is speciaal ontwikkeld op basis van de toetstermen Financieel Planner. Je ontvangt het studiemateriaal digitaal. Naast het studiemateriaal ontvang je op de eerste lesdag een financiële calculator en de Wetteksten Financiële Dienstverleners.

Tip! Voor € 89,95 extra ontvang je het studieboek naast digitaal ook in print.

Het digitale studiemateriaal wordt aangeleverd in de vorm van een pdf. De pdf kun je zowel op een laptop als een tablet openen. Zo heb je het studiemateriaal altijd bij de hand. 

Speciaal voor Lindenhaeghe-cursisten is er een uitgebreide vragendatabase beschikbaar. FFP-ers (in opleiding) die studeren bij Lindenhaeghe kunnen hier gebruik van maken.

Studiebelasting

Een goede examenvoorbereiding kost tijd. Hoeveel tijd is van verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld: hoe zijn je studievaardigheden? Ben je misschien al bekend met (een deel van) de stof?

Het aantal studie-uren kan dus per persoon sterk verschillen. Om je toch een indicatie te geven, gemiddeld studeren cursisten 230 uren voor de Opleiding Financieel Planner.

Lees

Voordelen op een rij

 • Intensieve training

  Theorie, vaardigheden én examentraining
 • Professional trainer

  Zij weten alles van het vak!
 • Bovenwettelijk

  Word topadviseur
 • Inclusief extra leermiddelen

  Financiële calculator en Wetteksten Financiële Dienstverleners
5ee8ca821cd6e5f0911ec2e2b18da4f4_medium.jpg

Onze trainers gaan je helpen

Onze professional trainers hebben maar één doel: jou opleiden tot Financieel Planner. Om dit te bereiken maken ze gebruik van gevarieerde werkvormen waarbij niet alleen actuele kennis maar ook het trainen van vaardigheden centraal staat. Zo ga jij vol vertrouwen het theorie- én praktijkexamen tegemoet.


"Als FFP’er ben jij klaar voor het échte werk!” Harry van Houdt, professional trainer

Lees
Hier komt een bericht.
Een moment geduld a.u.b.

Product verwijderen

Weet je dit zeker?
Nee
Ja
Op Lindenhaeghe.nl maken we gebruik van cookies om jou de beste ervaring te geven op onze website, voor webstatistieken en advertentiecampagnes.
Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken, zoals Doubleclick.

Ga je akkoord met onze cookies? Onder ‘Meer informatie’ lees je meer over onze cookies.

Akkoord & sluiten Meer informatie
Loading page...