Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Theorie voor EFA's

 • vanaf 13 april 2023

De 7-daagse Opleiding CFP Theorie voor Erkend Financieel Adviseurs (EFA) is opgezet volgens de richtlijnen van Stichting FFP en bereidt je voor op het CFP theorie-examen.

 • 7 Opleidingsdagen
 • Compleet en examengericht (CFP)
 • Speciaal voor EFA’s
Delen:
Algemeen

Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Theorie voor EFA's

Over de opleiding

Ben jij Erkend Financieel Adviseur (EFA) en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Certified Financial Planner (CFP®) Theorie voor EFA’s echt iets voor jou. Met deze bovenwettelijke opleiding behoor jij tot een selecte groep topadviseurs! Na het volgen van deze opleiding heb je niet alleen je kennis verdiept maar ben je ook een prachtige ervaring rijker. Als Erkend Adviseur rond jij deze opleiding af in zeven dagen, in plaats van negen dagen. Je bent goed voorbereid op het theorie-examen van Stichting FFP. Je kunt er ook voor kiezen deze opleiding te combineren met Training Certified Financial Planner (CFP®) Praktijk voor een complete Opleiding CFP. In de brochure op deze pagina lees je daar meer over.


Wat levert deze training/opleiding mij op?
De 7-daagse Opleiding CFP Theorie bestaat uit een interactieve voorbereiding op het CFP theorie-examen. Naast het behandelen van de verschillende onderwerpen staat er ook een examentraining op de planning. De inhoud van de lessen is gebaseerd op verschillende life events. Deze opleiding sluit hierdoor uitstekend aan op de praktijk. Als Erkend Financieel Adviseur krijg je vrijstelling voor de vakgebieden Financieren en ‘Arbeid’ (sociale verzekeringen, lijfrente, kapitaalverzekeringen en werknemerspensioen). CFP-ers (in opleiding) die studeren bij Lindenhaeghe, kunnen van onze uitgebreide vragendatabase gebruik maken.

De inhoud van de opleiding/training

 • Dag 1 - Juridisch
 • Dag 2 - Fiscaal
 • Dag 3 - Integratie Fiscaal en Juridisch
 • Dag 4 - Financiële rekenkunde en beleggen
 • Dag 5 - Ondernemer
 • Dag 6 - DGA
 • Dag 7 - Examentraining MC


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
De opleiding is op hbo-niveau en vergt, afhankelijk van kennis en ervaring, 15 tot 20 studie-uren per week. De opleiding wordt gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. De trainingsdagen vinden plaats op doordeweekse dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. Bij deze opleiding is het verplicht dat je het EFA/SEH-diploma (inclusief van toepassing zijnde PE-punten) in het bezit hebt. Daarnaast wordt kennis verwacht met betrekking tot echtscheiding en pensioen.

Harry van Houdt
Harry van Houdt

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 21,95 | Bij middagprogramma € 10,95
Over het examen

Jouw Examen Certified Financial Planner (CFP®)

Het totale Examen CFP bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen (assessment). Het theorie-examen omvat een meerkeuzetoets van 36 vragen en wordt twee keer per jaar afgenomen op verschillende toetslocaties. Meer informatie over het examen lees je in de brochure, te downloaden op deze pagina.

Opleidingen Certified Financial Planner (CFP)
De opleidingen en trainingen van Lindenhaeghe sluiten bij examenopzet van CFP aan. Je kunt je naast de Opleiding CFP Theorie voor EFA’s, inschrijven voor de complete Opleiding CFP voor EFA’s (9 dagen). Ook een combinatie met de praktijktraining (2 dagen) is mogelijk. Ben je (nog) geen Erkend Financieel adviseur, dan kun je de Opleidingen CFP Compleet (11 dagen), Theorie (9 dagen) of Praktijk (2 dagen) volgen. In de brochure op deze pagina, lees je meer over alle Opleidingen CFP.

De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid
Kluwer geeft twee keer per jaar ‘De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid’ uit. In dit boekje vind je een de belangrijkste socialezekerheidswetten op een overzichtelijke manier - per wet - samengevat. De Kleine Gids bevat geen lange wetteksten of verwijzingen naar jurisprudentie maar heldere uitleg van de werking, de strekking en de uitvoering van de wet. De gids is bij de opleiding inbegrepen en mag bij het examen gebruikt worden.

De examens worden georganiseerd door Stichting Certificering Financieel Planners en worden uitgevoerd door Examenadviesbureau.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Het studiemateriaal voor de Opleiding Certified Financial Planner (CFP®) Theorie voor EFA’s is speciaal ontwikkeld op basis van de toetstermen Financieel Planner. Je ontvangt het studiemateriaal digitaal. Naast het studiemateriaal ontvang je op de eerste lesdag een financiële calculator en de Wetteksten Financiële Dienstverleners.
Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?