Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Theorie

 • vanaf 13 april 2023

De 9-daagse Opleiding CFP Theorie voor financieel adviseurs is opgezet volgens de richtlijnen van Stichting FFP en bereidt je voor op het CFP theorie-examen.

 • 9 Opleidingsdagen
 • Compleet en examengericht (CFP)
 • Met uitgebreide vragendatabase
Delen:
Algemeen

Opleiding CERTIFIED FINANCIAL PLANNER (CFP®) Theorie

Over de opleiding

Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Certified Financial Planner (CFP) Theorie iets voor jou. Met deze bovenwettelijke opleiding behoor jij tot een selecte groep topadviseurs. Na het volgen van de Opleiding CFP Theorie heb je niet alleen je kennis verdiept maar ben je ook een prachtige ervaring rijker. Je bent goed voorbereid op het theorie-examen van Stichting FFP. Je kunt er ook voor kiezen deze opleiding te combineren met Training Certified Financial Planner (CFP) Praktijk. In de brochure op deze pagina lees je daar meer over.


Wat levert deze training/opleiding mij op?
De 9-daagse Opleiding CFP Theorie bestaat uit een interactieve voorbereiding op het CFP theorie-examen. Naast het behandelen van de verschillende onderwerpen staat er ook een examentraining op de planning. De inhoud van de lessen is gebaseerd op verschillende life events. Deze opleiding sluit hierdoor uitstekend aan op de praktijk. CFP-ers (in opleiding) die studeren bij Lindenhaeghe, kunnen van onze uitgebreide vragendatabase gebruik maken.

De inhoud van de opleiding/training

 • Dag 1 - Juridisch
 • Dag 2 - Fiscaal
 • Dag 3 - Integratie Fiscaal en Juridisch
 • Dag 4 - Financiële rekenkunde en beleggen
 • Dag 5 - Wonen
 • Dag 6 - Toekomstvoorziening
 • Dag 7 - Ondernemer
 • Dag 8 - DGA
 • Dag 9 - Examentraining MC


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
De opleiding is op hbo-niveau en vergt, afhankelijk van kennis en ervaring, 15 tot 20 studie-uren per week. De opleiding wordt gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. De trainingsdagen vinden plaats op doordeweekse dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. Bij deze opleiding is geen vooropleiding verplicht. Wel wordt er enige kennis verwacht met betrekking tot de eigen woning en hypotheek, echtscheiding en pensioen.

Harry van Houdt
Harry van Houdt

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 21,95 | Bij middagprogramma € 10,95
Over het examen

Jouw Examen Certified Financial Planner (CFP)

Het totale Examen CFP bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen (assessment). Het theorie-examen bestaat uit een meerkeuzetoets van 36 vragen en wordt twee keer per jaar afgenomen op verschillende toetslocaties. Meer informatie over het examen lees je in de brochure, te downloaden op deze pagina.

Opleidingen Certified Financial Planner (CFP)
De opleidingen en trainingen van Lindenhaeghe sluiten bij examenopzet van CFP aan. Je kunt je naast CFP Theorie, inschrijven voor Opleiding Financieel Planner Compleet (11 dagen) en Praktijk (2 dagen). Voor professionals die reeds EFA/SEH-gecertificeerd zijn, bieden wij de verkorte Opleidingen CFP Compleet (9 dagen) en Theorie (7 dagen) aan. In de brochure op deze pagina, lees je meer over alle Opleidingen CFP.

De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid
Kluwer geeft twee keer per jaar ‘De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid’ uit. In dit boekje vind je een de belangrijkste socialezekerheidswetten op een overzichtelijke manier - per wet - samengevat. De Kleine Gids bevat geen lange wetteksten of verwijzingen naar jurisprudentie maar heldere uitleg van de werking, de strekking en de uitvoering van de wet. De gids is bij de opleiding inbegrepen en mag bij het examen gebruikt worden.

De examens worden georganiseerd door Stichting Certificering Financieel Planners en worden uitgevoerd door Examenadviesbureau.

Bekijk het examenreglement hier.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt een centraal gelegen locaties in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Het studiemateriaal voor de Opleiding Certified Financial Planner (CFP) Theorie is speciaal ontwikkeld op basis van de toetstermen Certified Financial Planner. Je ontvangt het studiemateriaal digitaal. Naast het studiemateriaal ontvang je op de eerste lesdag een financiële calculator en de Wetteksten Financiële Dienstverleners.
Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?