Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner (CFP®) Compleet (april)

 • vanaf 13 april 2023

De Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner (CFP®) Compleet voor financieel adviseurs is opgezet volgens de richtlijnen van Stichting FFP en bereidt je voor op het CFP theorie- en praktijkexamen (assessment).

Bestellen (tot € 1000) met STAP? Lees hier meer over de STAP-regeling.

 • 14 Opleidingsdagen
 • Compleet en examengericht (CFP)
 • Met uitgebreide vragendatabase
Delen:
Algemeen

Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner (CFP®) Compleet

Over de opleiding

Ben jij hypotheekadviseur, belastingadviseur, accountant, private banker of pensioenadviseur en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is de Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner (CFP®) Compleet iets voor jou. Met deze bovenwettelijke opleiding behoor jij tot een selecte groep topadviseurs. Na het volgen van de opleiding heb je niet alleen je kennis verdiept, en vaardigheden ontwikkelt maar ben je ook een prachtige ervaring rijker. Bovendien heb je nieuwe vaardigheden ontwikkeld waar jij de rest van carrière plezier van zult hebben. Als je de uitdaging aangaat, draag je straks het CFP-keurmerk

Over de Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner (CFP®) Compleet
Met deze bovenwettelijke opleiding behoor jij tot een selecte groep topadviseurs. Na het volgen van de Opleiding CFP Compleet heb je niet alleen je kennis verdiept en vaardigheden ontwikkeld, maar ben je ook een prachtige ervaring rijker. Bovendien heb je nieuwe vaardigheden ontwikkeld waar jij de rest van carrière plezier van zult hebben. Als je de uitdaging aangaat, draag je straks het CFP-keurmerk

Inhoud van de Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner (CFP®) Compleet
De opleiding bestaat uit 9 dagen training voor het Theorie examen, 2 dagen Vaardigheidstraining (nieuw) en 3 dagen Training voor het praktijk-/profielexamen (assessment).

 • Dag 1 - Juridisch
 • Dag 2 - Fiscaal
 • Dag 3 - Integratie Fiscaal en Juridisch
 • Dag 4 - Financiële rekenkunde en beleggen
 • Dag 5 - Wonen
 • Dag 6 - Toekomstvoorziening
 • Dag 7 - Ondernemer
 • Dag 8 - DGA
 • Dag 9 - Examentraining MC
 • Dag 10 Vaardigheidsdag 1
 • Dag 11 Vaardigheidsdag 2
 • Dag 12 – Stamcasus
 • Dag 13 – Assessmenttraining Profiel
 • Dag 14 - Assessmenttraining Profiel

Het studiemateriaal is speciaal ontwikkeld op basis van de toetstermen Gecertificeerd Financieel Planner. Je ontvangt het studiemateriaal digitaal. Naast het studiemateriaal ontvang je op de eerste lesdag een financiële calculator en de Wetteksten Financiële Dienstverleners. Je ontvangt ook De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid. Deze mag je op het examen gebruiken.

Wat levert deze opleiding mij op?
Met de Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner (CFP®) Compleet kom je in aanmerking voor CFP Certificering, één van de hoogst gewaarde certificeringen in de financieel advieswereld. Met deze opleiding verhoog je de kwaliteit en de waarde van jouw planningsadvies.

Voor wie is deze opleiding?
Deze opleiding is geschikt voor alle financieel adviseurs die zich willen doorontwikkelen tot financieel planner. Vooral als je advies geeft over ‘life events’ zoals wonen, inkomen, echtscheidingen en pensioen is deze opleiding een goede vervolgstap.

Wat je verder moet weten over de Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner (CFP®) Compleet?
De opleiding is op hbo-niveau en vergt, afhankelijk van kennis en ervaring, 15 tot 20 studie-uren per week. De trainingsdagen vinden plaats op doordeweekse dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Toelatingseisen
Bij deze opleiding is geen vooropleiding verplicht. Wel wordt er enige kennis verwacht met betrekking tot de eigen woning en hypotheek, echtscheiding en pensioenen.

Leo Brunt
Leo Brunt Trainer

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
Over het examen

Jouw Examen Financieel Planner (CFP)

Het theorie-examen omvat een meerkeuzetoets van 36 vragen en wordt twee keer per jaar afgenomen op verschillende toetslocaties. Het praktijkexamen bestaat uit drie (online) onderdelen. Financieel planners die zijn aangesloten bij de CFP en die na het behalen van het examen zijn opgenomen in het CFP-certificeringsregister, mogen het CFP-Keurmerk dragen. Meer informatie over het Keurmerk en het examen lees je in de brochure, te downloa Het totale Examen CFP bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen (assessment). Het theorie-examen omvat een meerkeuzetoets van 36 vragen en wordt twee keer per jaar afgenomen op verschillende toetslocaties.

Het praktijkexamen bestaat uit drie (online) onderdelen. Financieel planners die zijn aangesloten bij de CFP en die na het behalen van het examen zijn opgenomen in het CFP-certificeringsregister, mogen het CFP-Keurmerk dragen.

De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid
Kluwer geeft twee keer per jaar ‘De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid’ uit. In dit boekje vind je een de belangrijkste socialezekerheidswetten op een overzichtelijke manier - per wet - samengevat. De Kleine Gids bevat geen lange wetteksten of verwijzingen naar jurisprudentie maar heldere uitleg van de werking, de strekking en de uitvoering van de wet. De gids is bij de opleiding inbegrepen en mag bij het examen gebruikt worden.

De examens worden georganiseerd door Stichting Certificering Financieel Planners en worden uitgevoerd door Examenadviesbureau.


Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Het studiemateriaal voor de Opleiding Gecertificeerd Financieel Planner (CFP®) Compleet 14 dagen is speciaal ontwikkeld op basis van de toetstermen Gecertificeerd Financieel Planner. Je ontvangt het studiemateriaal digitaal. Naast het studiemateriaal ontvang je op de eerste lesdag een financiële calculator en de Wetteksten Financiële Dienstverleners. Je ontvangt ook De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid’. Deze mag je op het examen gebruiken.
Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Anderen bekeken ook