E-learning FATCA CRS

Met deze e-learning duik je in de wereld van de internationale aanpak om belastingontwijking en -ontduiking tegen te gaan en maak je kennis met FATCA en CRS. Wat houdt FATCA en CRS precies in? Hoe kan dit geplaatst worden binnen het CDD-domein?

Bestellen met STAP? Lees hier meer over de STAP-regeling.

 • FATCA en CRS
 • Studiebelasting 2 uur
 • Certificaat
Delen:
Algemeen

De e-learning FATCA en CRS

Over de e-learning

Met deze e-learning duik je in de wereld van de internationale aanpak om belastingontwijking en -ontduiking tegen te gaan en maak je kennis met FATCA en CRS. Wat houdt FATCA en CRS precies in? Hoe kan dit geplaatst worden binnen het CDD-domein? En hoe dient dit toegepast te worden in de dagelijkse praktijk? De e-learning, gericht op bancaire professionals, biedt verdiepende kennis en helpt je als professional het vraagstuk rondom belastingontwijking en -ontduiking beter te begrijpen.


Over CDD
Customer Due Diligence, ook bekend als KYC (Know Your Customer), is een onmisbaar onderdeel van een integere bedrijfsvoering. Om te voorkomen dat financiële instellingen worden misbruikt voor witwassen van geld of het financieren van terrorisme wordt er verwacht dat zij hun klanten kennen en alleen klantrelaties aangaan die hun integriteit niet kunnen schaden.

Als het gaat om financieel-economische criminaliteit vervullen financiële instellingen een poortwachtersrol. Het is hun taak om de integriteit van de financiële sector te bewaken. Het is dus van belang om goed op te hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving. Onze CDD-opleidingen slaan een brug tussen de wet- en regelgeving en de werkpraktijk. Door kennis te hebben van Customer Due Diligence (CDD) en deze kennis ook mee te nemen in je praktijk, kun je bijdragen aan de integriteit van de financiële sector.

Voor wie is deze e-learning bedoeld?
Deze e-learning is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen en meer willen verdiepen in het onderwerp FATCA en CRS. De e-learning vergroot de kennis ten aanzien van dit onderwerp en helpt je als professional deze wettelijke verplichting voor financiële instellingen beter te begrijpen.

Wat levert de e-learning mij op?
De E-learning FATCA en CRS behandelt verschillende onderwerpen op het gebied van FATCA en CRS en biedt handvatten om deze specialistische kennis toe te passen in de praktijk. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Internationale aanpak van belastingontwijking- en ontduiking
 • Renseigneringsplicht banken
 • Wettelijke kader FATCA; wat het doel is van FATCA, afsluiten IGA’s, Amerikaanse belastingplichtigen en wat FATCA betekent voor Nederland
 • Wettelijke kader CRS; wat het doel is van CRS, afsluiten MCAA, aangesloten CRS-landen en wat CRS betekent voor Nederland
 • Customer Due Diligence; wat de verplichtingen zijn voor financiële instellingen op basis van FATCA en CRS


Over de e-learning
Vooropleiding is niet verplicht. Basiskennis op het gebied van CDD is een pre. Na afronding van de e-learning ontvang je een certificaat van deelname.

Algemene voorwaarden
ICP Opleidingen & Coaching BV is onderdeel van Delta Capita Group en als specialistisch opleidingspartner verantwoordelijk voor de content en verzorging van de CDD-opleidingen. Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van ICP Opleidingen & Coaching BV van toepassing. Door je in te schrijven voor deze opleiding ga je akkoord met de algemene voorwaarden van ICP Opleidingen & Coaching BV.

Ben je enthousiast en ben je op zoek naar meer verdieping op het gebied van CDD?
Met de E-learning CDD Professional gaan we dieper in op de theorie en leer je de benodigde kennis om werkzaam te zijn als CDD Professional. Daarnaast bieden we ook de Praktijkmodule CDD Professional aan. Tijdens deze driedaagse training ga je op interactieve wijze aan de slag met actuele en uitdagende casuïstiek uit de CDD-praktijk.

Online Studeren
Online Studeren

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Persoonlijke leeromgeving
  Inclusief benodigd studiemateriaal
Partner stelt zich voor

Delta Capita

Delta Capita
An amazing KYC learning experience.

Delta Capita is een wereldwijde leverancier van managed services, technologieoplossingen en consulting. Delta Capita heeft een unieke combinatie van ervaring in de financiële dienstverlening en technologische innovatiecapaciteit. Delta Capita werkt samen met de ’s werelds beste financiële instellingen om hen te helpen aan de regelgeving te voldoen, de werkzaamheden te vereenvoudigen, kosten te verlagen en hun bedrijfsmodellen te innoveren en toonaangevende financiële technologie te benutten.

De Delta Capita Academy staat voor staat voor kennis en expertise binnen het domein van CDD.

Wij prikkelen, stimuleren en dagen de deelnemers uit het beste uit zichzelf te halen. Door onder andere gebruik te maken van actuele casuïstiek, verschillende werkvormen en een participatieve aanpak lukt het ons om zowel kwalitatief hoogwaardige maatwerk- en standaardopleidingen aan te bieden.

Wij geloven namelijk dat een continue kwalitatieve mix van e-learning, classroom training en coaching on-the-job leidt tot het beste resultaat.

Studiemateriaal

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Je ontvangt de volgende materialen:
online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Certificaat van deelname
Certificaat van deelname

Na afloop van deze training ontvang je een certificaat van deelname

Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Anderen bekeken ook

Klaar om te bestellen?