Algemeen

Wij zijn een geaccrediteerd exameninstituut. Dat betekent dat onze examenleiders op door ons geselecteerde locaties het Examen Wft Basis af mogen nemen.

Het examen wordt digitaal afgenomen. Je hebt 120 minuten de tijd om de 42 vragen te beantwoorden. De vragen zijn onderverdeeld in: 20 vragen kennis en begrip, 20 vragen vaardigheden en competenties en 2 vragen professioneel gedrag. De slaaggrens is landelijk vastgesteld op 68%.

Slaag je voor het Examen Wft Basis, dan ontvang je het diploma Wft Adviseur Basis. Met het diploma Wft Adviseur Basis toon jij je deskundig op het gebied van de basisbeginselen van de financiële dienstverlening. Met het diploma Adviseur Basis ben je gelijk in het bezit van de beroepskwalificatie Adviseur Basis.

Extra! Schrijf je nu in voor het examen Wft Basis en ontvang gratis het studiemateriaal (pdf-bestand) ook twee vaardigheidsvideo’s met examentips. De intensieve trainingsvideo ‘Succesvol examen doen’ bevat slimme examentips en de vaardighedenvideo 'Examenvaardigheden' helpt je met een ontspannen voorbereiding.

Examendata

Het Examen Wft Basis wordt op elke doordeweekse dag afgenomen. Kies de examenlocatie die bij jou in de buurt is. Je hebt keus uit 25 locaties!

Klik op Bestel Direct en je kunt locatie, datum en tijd van jouw keuze selecteren.

Wat krijg ik bij dit examen

 • Digitaal examen

  1x Examen Wft Basis
 • Studiemateriaal

  Inclusief pdf-bestand en video’s

Anderen geven deze opleiding een 8.4

Esther Hoes
(8) - ongeveer 453 dagen geleden
Duidelijke training. Goede tips. Ging er wel snel doorheen, wat begrijpelijk was omdat we beperkte tijd hadden. Verdeelde goed de aandacht over de groep. Erg nuttig. Minimaal voorbereid en toch de toets gehaald door de training
Janne de Leeuw
(9) - ongeveer 483 dagen geleden
Een motiverende cursus op een enthousiaste manier. Met vertrouwen het examen ingegaan door de duidelijk gegeven informatie! Manier van lesgeven was erg persoonlijk, vlot en helder. Na de tips in de cursus was er een zeer redelijke slaagkans.
Hasan Eser
(9) - ongeveer 443 dagen geleden
Vriendelijke trainer met veel kennis en kunde. Legt goed uit en geeft een optimaal antwoord op alle vragen. Zij beheerst (bijna) volledige financiële wereld en alle in en outs. Hopelijk tref ik haar ook in mijn volgende WFT trainingen.
Hellen Overeem
(9) - ongeveer 443 dagen geleden
De training vond plaats op een fijne, ruime locatie. De trainer was altijd in een goed humeur, geduldig met een vleugje humor. Francis heeft kennis van zaken en weet dat goed over te brengen. De manier van presenteren, de toon van haar stem en het tempo waarin zij door de lessen ging maakte de training allesbehalve saai. Verder neemt ze genoeg tijd om vragen te beantwoorden. TOP!!

Toelichting op de prijs

 • Examenvideo’s

  2 gratis vaardighedenvideo’s
 • Vrij van btw

  Dit product is vrijgesteld van btw

Let op! Prijs Wft (PE) examen per 1-4-2017

De prijs voor het Wft (PE) examen is inclusief de wettelijke leges die wij moeten afdragen aan het Ministerie van Financiën. Het huidige legestarief van € 46,00 geldt tot 1 april 2017. Het Ministerie van Financiën heeft aangekondigd de leges per 1 april 2017 te verhogen, waarschijnlijk met € 21,00.

De leges voor Wft (PE) examens vanaf 1-4-2017 zijn op dit moment nog niet definitief vastgesteld. Wij vragen je vriendelijk om rekening te houden met een prijsverhoging en een eventuele nafacturatie (indien je examen plaatsvindt na 1 april 2017).

Welk diploma krijg ik

Slaag je voor het Examen Wft Basis, dan ontvang je het diploma Wft Adviseur Basis. Met het diploma Wft Adviseur Basis toon jij je deskundig op het gebied van de basisbeginselen van de financiële dienstverlening. Met het diploma Adviseur Basis ben je gelijk in het bezit van de beroepskwalificatie Adviseur Basis.

Het diploma Adviseur Basis is bovendien verplicht voor andere adviseurs diploma’s. De enige uitzondering is het diploma Adviseur Zorgverzekering, hier is het diploma Adviseur Basis geen vereiste.

Lees

Hoe bereid ik mij voor op het examen

Bij Lindenhaeghe kan je op verschillende manieren studeren. Tijdens onze klassikale opleidingen word je effectief getraind en gecoacht door een professional trainer. Studeer je liever plaats- en tijdonafhankelijk dan is Online College wat voor jou. Bij Online College combineer je de voordelen van thuis studeren met leerzame trainersvideo’s. Wil je gewoon met je boek op de bank? Bestel dan het geprinte studiemateriaal bij je examen.

Tip! Extra oefenen voor het Examen Wft Basis? Met onze oefenexamens verhoog je direct je slagingskans.

Lees

Voordelen op een rij

 • Examen bij jou in de buurt

  Meer dan 25 examenlocaties 
 • Flexibel inschrijven

  Inschrijven tot één dag van te voren

Alternatieve studievormen

Zelfstudie E-learning Online-college Klassikaal
Digitaal studieboek (pdf)
Online leeromgeving 'Mijn Lindenhaeghe'
Handige samenvatting, inclusief kennisquiz
Trainingsvideo 'Examenvaardigheden'
Trainingsvideo 'Succesvol examen doen'
Oefenexamen met leerzame feedback
Vakinhoudelijke trainingsvideo's
Studievragen stellen aan vakredactie
Klassikale training met professional trainers
Geprint studieboek
€ 129 € 149 € 269 € 599
Bestellen Bestellen Bestellen Bestellen
Hier komt een bericht.
Een moment geduld a.u.b.

Product verwijderen

Weet u dit zeker?
Nee
Ja
Lindenhaeghe maakt gebruik van cookies voor onder meer Google Analytics en Remarketing doeleinden. Sluiten