• Delen:

Wat leer je tijdens de Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA)

Je hypotheekkennis uitbreiden? Verbreden en verdiepen? Volg dan nu de bovenwettelijke Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA). De titel EFA is een uitbreiding van de huidige titel Erkend Hypotheekadviseur (SEH). Deze titel zal op korte termijn volledig verdwijnen.

De 3-daagse klassikale training EFA is zeer geschikt voor financieel professionals die hun adviesvaardigheden willen verbeteren. De Erkend Financieel Adviseur is analytisch en behoudt het overzicht voor zijn klant. Met deze opleiding ben jij in staat een compleet en integraal hypotheekadvies uit te brengen dat boven het gemiddelde hypotheekadvies uitstijgt.

De Opleiding EFA biedt zowel verdieping als verbreding en als Erkend Financieel Adviseur heb jij dan ook een streepje voor. Heb jij je Wft diploma’s Basis, Consumptief krediet, Vermogen en Hypothecair krediet al op zak en wil je meer? Start nu met deze boeiende en onderscheidende opleiding.

3-daagse klassikale training

Tijdens de 3-daagse klassikale training worden verschillende onderwerpen behandeld. Naast adviesvaardigheden en het analyseren van inkomensrisico’s is er ook aandacht voor integraal adviseren en budgetteren. Onze professional trainers voorzien je tijdens de interactieve trainingsdagen van praktijkvoorbeelden en uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De trainingsdagen vinden plaats op doordeweekse dagen van 9.30 - 16.30 uur. De opleiding wordt gegeven in Bilthoven en Best. Na 3 trainingsdagen ben je klaar voor het Examen EFA.

Het examen is in de vorm van een assessment. Meer informatie hierover vind je op de website van het SEH.

De inhoud van de Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA)

 • Adviesvaardigheden
 • Integraal adviseren
 • Budgetteren
 • Analyseren van inkomensrisico

Let op! Er gelden starteisen bij deze opleiding. 

Verplichte vooropleiding, instaptoets en akkoordverklaring SEH

Om te kunnen starten met deze opleiding is het van belang dat je in het bezit bent van een akkoordverklaring van de SEH. De SEH stelt de volgende diplomaeisen: minimaal de volgende Wft diploma’s: Basis, Consumptief krediet, Vermogen en Hypothecair krediet.

Ervaring (1 jaar)

Daarnaast heb je minimaal een jaar ervaring nodig in het zelfstandig klanten adviseren over hun financiële positie.

Voldoe je aan al deze eisen, vraag dan een akkoordverklaring aan bij de SEH. Je hebt deze nodig om deel te nemen aan deze opleiding. Je kunt je hiervoor registreren bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH).

Wij advisereren je om zo snel mogelijk contact op te nemen met de SEH, zodat je voor de start van de opleiding beschikt over een akkoordverklaring van de SEH. Klik hier om je te registreren bij SEH.

Instaptoets

Ten slotte geldt er een instaptoets voor deze opleiding. De toets vind je in de afgeschermde omgeving Mijn Lindenhaeghe. Maak deze toets uiterlijk drie werkdagen voor aanvang van de opleiding. Deze toets bestaat uit 18 vragen op Wft niveau en zijn gebaseerd op toetstermen uit Wft Vermogen, Wft Hypothecair krediet en Wft Pensioen. Wanneer je slaagt voor de toets mag je aan de klassikale lesdagen deelnemen. De instaptoets wordt digitaal afgenomen. Tijdens het maken van deze toets mag je gebruik maken van het geleverde studiemateriaal. Ook mag je hulp vragen aan je collega’s.

Het doel van de instaptoets is dat je al voor aanvang van het EFA-programma actief met de lesstof aan de slag gaat.

Lees
 • Delen:

Wat krijg ik bij deze opleiding

 • Interactieve klassikale training

  Drie dagen cursus
 • Studiemateriaal

  Je ontvangt een digitale syllabus EFA

Anderen geven deze opleiding een 8.8

Mark Bergeijk
(7) - ongeveer 128 dagen geleden
*Te veel niveauverschil in de 3 dagen. (dag 2 tov dag 1 en 3) *Te veel aandacht voor financiële calculator (zal in praktijk niet veel gebruikt worden). *R. Kuiper fijne docent.
Daniël Braber
(9) - ongeveer 333 dagen geleden
Zeer goede dagen gehad. Trainer heeft humor en veel vakkennis. Hij weet je goed bij de les te houden. Hij is toegankelijk voor vragen. Advies; verstrek de casus voor het examen nog wat eerder, dan heb je wat meer tijd om voor te bereiden. Het liefst op hetzelfde moment als de verstrekking van het studiemateriaal.
Jonathan Wagter
(10) - ongeveer 336 dagen geleden
Prima uitleg, leuke sfeer, deskundig en zeer bruikbaar in praktijk. \r\nVerberpunt; ligt ook aan mij als deelnemer, maar meer \'verplicht\' voorbereiding van studiedag als eis stellen zou helpen voor de interactie. \r\n\r\nConclusie; ik raad Lindenhaeghe aan. Ondanks dat we alles op kantoor alles via Hoffelijk regelen.
Ilaisa Philipsen
(10) - ongeveer 387 dagen geleden
Inmiddels het diploma ontvangen van de opleiding tot Erkend Financieel Adviseur! Het was een intensieve, leerzame training die ervoor zorgt dat je op het juiste niveau kunt adviseren. René is een goede trainer die op een enthousiaste manier je aandacht de hele trainingsdagen weet vast te houden!

Toelichting op de prijs

 • Studiemateriaal

  De prijs is inclusief digitaal studiemateriaal 
 • Exclusief btw

  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Toeslag arrangementskosten

  € 8,95 per dag voor het gebruik van consumpties
 • Diverse betaalmogelijkheden

  Mogelijkheid om in drie termijnen te betalen

Jouw assessment Erkend Financieel Adviseur (EFA)

Het examen bestaat uit een assessment. De kosten voor het assessment bedragen € 375. Meer informatie over het assessment vind je op de website van SEH. Daar kun je ook het assessment boeken.

Klik hier voor de website van SEH.

Goed voorbereid met ons studiemateriaal

Voorafgaand aan de training ontvang je een digitale EFA-syllabus, deze gebruik je als naslagwerk, bijvoorbeeld bij het maken van de instaptoets. De training richt zich vooral op vaardigheden. Je wordt verondersteld de vakkennis van de Wft beroepskwalificatie Hypotheekadviseur paraat te hebben.

Ik ben Erkend Hypotheek adviseur (SEH)

De titel Erkend Hypotheekadviseur zal op korte termijn verdwijnen. Binnenkort wordt de titel Erkend Financieel Adviseur (EFA) dé norm. Om de nieuwe erkenning te kunnen behalen, moeten de PE-programma’s van 2014 en 2015 gevolgd zijn. Deze PE-programma's maken deel uit van de erkenningseisen om opgenomen te kunnen worden in het register Erkend Financieel Adviseur.

Meer informatie over de PE 2015 vind je hier.

Lees

Voordelen op een rij

 • Intensieve training

  Veel aandacht voor het trainen van vaardigheden
 • Interactieve dagen

  Actief aan de slag met verschillende studievormen
 • Bovenwettelijk en erkend

  Inschrijving in Register (EFA)
 • Groeiende markt

  Breid nu je adviesvaardigheden uit

Onze trainers gaan jou helpen

Onze professional trainers hebben maar één doel: jou laten slagen. Om dit te bereiken maken ze gebruik van gevarieerde werkvormen waarbij niet alleen actuele kennis maar ook het trainen van vaardigheden centraal staan. Zo ga jij vol vertrouwen het assessment tegemoet.


"Af en toe een grap of knipoog mag, op die manier blijft iedereen bij de les.” Leo Brunt, Hoofd Opleidingen 

Lees
Hier komt een bericht.
Een moment geduld a.u.b.

Product verwijderen

Weet je dit zeker?
Nee
Ja
Lindenhaeghe maakt gebruik van cookies voor onder meer Google Analytics en Remarketing doeleinden. Sluiten
Loading page...