Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA) inclusief assessment

 • vanaf 06 juni 2023

Examengerichte opleiding van drie klassikale trainingsdagen Erkend Financieel Adviseur (voorheen SEH). Na afronding van het assessment volgt inschrijving in het Register van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur.

Bestellen met STAP? Lees hier meer over de STAP-regeling.

 • Drie opleidingsdagen
 • Inclusief assessment
 • Inschrijving in Register (EFA)
Delen:
Algemeen

Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA) inclusief assessment

Over de opleiding + assessment

De driedaagse klassikale Training EFA is zeer geschikt voor financieel professionals die hun adviesvaardigheden willen verbeteren. De Erkend Financieel Adviseur is analytisch en behoudt het overzicht voor zijn klant. Met deze opleiding ben jij in staat een compleet en integraal hypotheekadvies uit te brengen, dat boven het gemiddelde hypotheekadvies uitstijgt. De Opleiding EFA biedt zowel verdieping als verbreding en als Erkend Financieel Adviseur heb jij dan ook een streepje voor. Heb jij je Wft diploma’s Basis, Vermogen en Hypothecair krediet al op zak en wil je meer? Start nu met deze boeiende en onderscheidende opleiding.

Na afronding van het assessment word je ingeschreven bij Register (EFA) van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur.


Wat levert deze training/opleiding mij op?
Tijdens de 3-daagse klassikale training worden verschillende onderwerpen behandeld. Naast adviesvaardigheden en het analyseren van inkomensrisico’s, is er ook aandacht voor integraal adviseren en budgetteren. Onze professionele trainers voorzien je tijdens de interactieve trainingsdagen van praktijkvoorbeelden en uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Je leest meer over de opleiding EFA en het examen in de brochure op deze pagina.

De inhoud van de opleiding/training

 • Adviesvaardigheden
 • Integraal adviseren
 • Budgetteren
 • Analyseren van inkomensrisico


Wat je verder nog moet weten over deze opleiding
Deze opleiding heeft een aantal strenge starteisen. Om te kunnen beginnen met deze opleiding is het van belang dat je in het bezit bent van een akkoordverklaring van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) . De SEH stelt de eis, dat je minimaal over Wft-diploma’s Basis, Vermogen en Hypothecair krediet beschikt. Daarnaast heb je minimaal een jaar ervaring nodig in het zelfstandig adviseren van klanten over hun financiële positie. Voldoe je aan al deze eisen, vraag dan een akkoordverklaring aan bij de SEH. Je hebt deze nodig om deel te nemen aan deze opleiding.

Ten slotte geldt er een instaptoets voor de opleiding. De toets vind je in de afgeschermde omgeving Mijn Lindenhaeghe. Maak deze toets uiterlijk drie werkdagen voor aanvang van de opleiding. Meer informatie over de instaptoets en de aanvraag van de akkoordverklaring vind je in de brochure op deze pagina.

E-learning Adviseur Duurzaam wonen

Wil je je inschrijven in het register? Let dan op, want de SEH heeft als aanvullende eis voor het register dat de E-learning Adviseur Duurzaam wonen wordt gevolgd. Na het succesvol afronden van de opleiding, het assessment en de E-learning Adviseur Duurzaam wonen kan je je inschrijven in het register Stichting Erkend Hypotheek Adviseur (SEH) en mag je de titel Erkend Financieel Hypotheekadviseur dragen.

Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis
Lindenhaeghe heeft uitstekende trainers in huis

Over de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
Over het examen

Jouw Examen (assessment)

Het examen bestaat uit een assessment.

Voorafgaand aan de opleiding controleert de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) jouw gegevens. Je dient je te hebben ingeschreven bij de SEH en je moet voldoen aan de diploma- en ervaringseis. Tijdens de training schrijf jij je in voor het assessment. De trainer neemt hierin de lead en geeft dit door aan de SEH. Na afronding van het assessment wordt - mits je een voldoende haalt - jouw inschrijving bij het Register definitief gemaakt.

Meer informatie over het assessment zelf vind je op de website van SEH.

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen

Start wanneer jij wilt op een centraal gelegen locatie in Nederland

Item startdatum1
Studiemateriaal & assessment

Wat krijg ik bij deze opleiding?

Voorafgaand aan de training ontvang je een digitale EFA-syllabus, deze gebruik je als naslagwerk, bijvoorbeeld bij het maken van de instaptoets. De training richt zich vooral op vaardigheden. Je wordt verondersteld de vakkennis van de Wft beroepskwalificatie Hypotheekadviseur paraat te hebben. Het assessment boek je tijdens de opleiding.
Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Item interactie vakgenoten transparant
Interactie met vakgenoten

Breid je netwerk uit tijdens de training

Item slagen diploma
Opleiding en examen

Inclusief examen

Klaar om te bestellen?