E-learning Budgetcoach

De e-Learning Budgetcoach focust zich op de theorie van dit waardevolle beroep en is zo zeer geschikt voor startende budgetcoaches. Als jij al werkzaam bent als budgetcoach en je Kiwa-certificering wil behalen, is onze e-learning ook dan een uitstekende keuze. Je doet hierin namelijk veel praktische en direct toepasbare kennis op.

Bestellen met STAP? Lees hier meer over de STAP-regeling.

 • In samenwerking met Hoffelijk
 • Voorzien van praktische tips
 • Volledig online te volgen
Delen:
Over deze e-learning

Wat kun je met de e-Learning Budgetcoach?

Als startende budgetcoach moet je veel leren over veel verschillende zaken. Van het wettelijk kader tot de sociale voorzieningen en van het signaleren van schulden tot de omgang met schuldeisers. Jouw dagelijkse taken staan volledig in het teken van het regelen van de financiële zaken van jouw cliënten.

Bij Hoffelijk Financiële Zorg willen we jou graag een vliegende start als budgetcoach geven. Dat doen wij door je eerst kennis te laten maken met de theorie en vervolgens te toetsen of jij die theorie ook kunt toepassen. We hebben daarom veel handige tips en praktijkvoorbeelden opgenomen in deze e-learning. Hierdoor krijg jij een goed beeld van wat het werk als budgetcoach inhoudt.

Doordat we binnen de e-learning zo uitgebreid stilstaan bij alle facetten van dit waardevolle beroep, is deze ook zeer geschikt voor bestaande budgetcoaches die hun Kiwa-certificering willen behalen. Onze e-learning voldoet namelijk aan de eind- en toetstermen van de verschillende Kiwa-modules. Let op, de e-learning vormt een goede inhoudelijke voorbereiding op je examen, maar volstaat niet om je examen te behalen


Modules van de e-learning

De e-learning bestaat uit de volgende twaalf modules:

 • Schuldhulpverlening in Nederland
  Het helpen van mensen met schulden in Nederland heeft een lange historie. Door de jaren heen zijn er allerlei initiatieven geweest om deze vorm van hulpverlening te stroomlijnen en te structureren en dat heeft geresulteerd in gedragscodes en wetgeving. Tegenwoordig houdt iedere gemeente zich bezig met het voorkomen en oplossen van financiële problematiek en staat het onderwerp hoog op alle agenda’s. In deze module wordt ingegaan op hoe de huidige schuldhulpverlening tot stand is gekomen en welke partijen daarbij een rol speelden.
 • Praktijk van de schuldhulpverlener
  Het doel van schuldhulpverlening is de geldzaken van een cliënt onder controle krijgen en financiële problemen in de toekomst voorkomen. Hiervoor moet een schuldhulpverlener budgetkennis overdragen en vaardigheden aanleren. Hiermee kan de cliënt zelfstandig en op een verantwoorde manier zijn financiële administratie bijhouden. Iedere cliënt is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Dit is altijd het uitgangspunt voor de schuldhulpverlener. Maar wat is hierbij nou precies de moreel juiste manier van handelen in een bepaalde situatie? En wat kun je doen als er een ethisch dilemma ontstaat? Deze vragen behandelen we in de module ‘Praktijk van de schuldhulpverlener’
 • Werkveld van een budgetcoach
  In dit hoofdstuk nemen we je mee in de sociale kaart van Nederland en de positie van de budgetcoach daarin. Welke verantwoordelijkheden en bevoegdheden horen bij de rol van budgetcoach en welke taken voer je uit?

 • Oorzaken van armoede en schulden
  Als budgetcoach is het belangrijk om te weten hoe de schuldhulpverlening is ontstaan en wat het doel hiervan is. Vervolgens nemen we je mee in de verschillende soorten schulden die er zijn.

 • Wettelijk kader
  In dit hoofdstuk komt de Nederlandse wet- en regelgeving uitgebreid aan bod. Het is belangrijk dat jij als budgetcoach de basis hiervan goed kent, zodat je weet waar je je tijdens je werk aan moet houden.
 • Goede start van het traject
  Als je start met een nieuw traject, dan is het belangrijk dat je je cliënt eerst leert kennen. Dit doe je aan de hand van het stellen van verdiepende vragen. Wat heeft je cliënt nodig en in hoeverre is hij financieel zelfredzaam? Is budgetcoaching de juiste stap of heeft je cliënt andere hulp nodig? Deze informatie is cruciaal om een vertrouwensrelatie met je cliënt op te bouwen en zo je werk goed uit te kunnen voeren.

 • Schulden signaleren
  Als budgetcoach is het belangrijk om te weten wat het verband is tussen armoede en schulden en in welke situaties het risico op schulden hoog is. Ook leer je in dit hoofdstuk welke signalen duiden op schulden en hoe je hierover het gesprek met je cliënt aangaat.

 • Financiële gedragsverandering
  In dit hoofdstuk gaan we in op de fasen van gedragsverandering. Hoe kun je financieel gedrag observeren? Hoe kun je iemand motiveren zijn gedrag te veranderen en zo stress te verminderen? En op welke manier kun je hierover het beste met je cliënt communiceren?
Belangrijk om te weten!

Boekbaar met STAP

Volg een opleiding of training naar keuze met €1.000,- STAP-budget!

Als je wilt groeien in jouw carrière, wilt omscholen of als je werkzoekend bent, biedt het STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarkt Positie) mooie mogelijkheden om met behulp van €1.000,- subsidie een scholingstraject te starten. De overheid stelt de subsidie beschikbaar om werkenden en werkzoekenden te ondersteunen in het versterken van de arbeidsmarktpositie. Een sterke arbeidsmarktpositie start immers met de juiste scholing!

Er wordt door de overheid ongeveer 200 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld voor het STAP-budget. Hiermee worden ongeveer 200.000 verstrekkingen van €1.000,- toegekend, verdeeld over verschillende aanvraagtermijnen.

Voor wie is STAP?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering, zoals bijvoorbeeld een studiefinanciering of lerarenbeurs.
 • Je hebt het huidige kalenderjaar nog niet eerder een STAP-budget toegekend gekregen.
 • Jouw gekozen opleiding start ná 4 weken vanaf het aanvraagmoment bij het UWV en vóór 3 maanden na het einde van de aanvraagtermijn.
 • Je voert jouw scholingstraject uit bij een erkende STAP-aanbieder.

Toelichting op de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
Inbegrepen

Wat krijg ik bij deze training?

Je ontvangt het volgende:
online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen?

Start wanneer jij wilt op centraal gelegen locaties in Nederland

Item startdatum2

Klaar om te bestellen?