E-learning Bewindvoerder

De e-Learning Bewindvoerder focust zich op de theorie van dit dankbare beroep en is zo zeer geschikt voor startende beschermingsbewindvoerders. Als jij echter al werkzaam bent als bewindvoerder en je je kennis op wil frissen, in je huidige beroep veel te maken hebt met bewindvoerders of aan de slag gaat als familiair bewindvoerder en hier graag meer over wil weten, is onze e-learning ook dan een uitstekende keuze. Je doet hierin namelijk veel praktische en direct toepasbare kennis op.

 • In samenwerking met Hoffelijk
 • Voorzien van praktische tips
 • Volledig online te volgen
Delen:
Over deze e-learning

Wat kun je met de e-Learning Bewindvoerder?

Als startende beschermingsbewindvoerder moet je veel leren over veel verschillende zaken. Van wetgeving tot levensgebeurtenissen en van belastingen tot het plannen van jouw werk. Jouw dagelijkse taken staan volledig in het teken van het regelen van de financiële zaken van jouw cliënten.

Bij Hoffelijk Financiële Zorg willen we jou graag een vliegende start als bewindvoerder geven. Dat doen wij door je eerst kennis te laten maken met de theorie en vervolgens te toetsen of jij die theorie ook kunt toepassen. We hebben daarom veel handige tips en praktijkvoorbeelden opgenomen in deze e-learning. Hierdoor krijg jij een goed beeld van wat het werk als beschermingsbewindvoerder inhoudt.

Doordat we binnen de e-learning zo uitgebreid stilstaan bij alle facetten van dit mooie en dankbare beroep, is deze ook zeer geschikt voor bestaande beschermingsbewindvoerders die hun basiskennis op willen frissen. Of heb je in huidige beroep veel te maken met bewindvoerders of ga je aan de slag als familiebewindvoerder en wil je hier graag meer over weten? Ook dan is onze e-learning een uitstekende keuze. Je doet hierin namelijk veel praktische en direct toepasbare kennis op.

Modules van de e-learning

De e-learning bestaat uit de volgende elf modules:

 • Wettelijke basis
  In dit hoofdstuk nemen we je mee in de opbouw van ons rechtssysteem en de wetgeving die relevant is voor bewindvoering. Met welke wetten en regels krijg jij als beschermingsbewindvoerder te maken en waar moet je dus rekening mee houden bij het uitvoeren van je werk?
 • Sociale zekerheid
  Als je beschermingsbewindvoerder bent, krijg je altijd te maken met het sociale stelsel in Nederland. Jouw cliënt heeft bijvoorbeeld recht op toeslagen, een aanvullende uitkering of (omdat hij arbeidsongeschikt is geworden) een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Het is daarom belangrijk om te weten welke uitkeringen er bestaan en bij welke organisaties die uitkeringen geregeld moeten worden. In dit hoofdstuk zoomen we daarom eerst in op de opbouw van het sociale stelsel en de verschillende uitkeringen. Daarna behandelen wij de toeslagen die iemand in Nederland kan aanvragen.
 • Belastingen
  In dit hoofdstuk komt het Nederlandse belastingstelsel uitgebreid aan bod. Het is belangrijk dat jij als beschermingsbewindvoerder de basis hiervan goed kent. Je zult namelijk voor een aantal van jouw cliënten jaarlijks de belastingaangifte verzorgen.
 • Bezittingen
  In de bewindvoerderspraktijk zul je voornamelijk te maken krijgen met cliënten die schulden hebben. Het kan echter ook voorkomen dat je cliënten wel een (aanzienlijk) vermogen hebben opgebouwd, maar hier niet goed mee kunnen omgaan. Ook kan het voorkomen dat iemand een erfenis ontvangt en je deze moet beheren. In dit hoofdstuk gaan we daarom in op de wetgeving rondom bezittingen van je cliënten.
 • Schulden
  Als beschermingsbewindvoerder is de kans groot dat jij te maken krijgt met cliënten met schulden die zij niet kunnen aflossen. In dit hoofdstuk leer je daarom welke stappen jij moet nemen om problematische schulden van jouw cliënten op een goede manier te regelen en zo toe te werken naar een schuldenvrije toekomst.
 • Levensgebeurtenissen
  In dit hoofdstuk gaan we in op levensgebeurtenissen die gevolgen kunnen hebben voor jouw cliënt zelf en voor zijn financiële situatie. We laten je zien waar je rekening mee moet houden in het budget. Daarnaast is het belangrijk stil te staan bij wat de veranderingen met het welzijn van jouw cliënt doen. Het kan zijn dat je cliënt er bijvoorbeeld mee geholpen is als je hem verwijst naar iemand die je cliënt op het persoonlijke vlak bij kan staan.
 • Contact en gedrag
  Als beschermingsbewindvoerder heb je veel te maken met communicatie. In alle vormen en met allerlei verschillende partijen. Je kunt je misschien voorstellen dat de communicatie met jouw cliënt anders is dan met bijvoorbeeld het UWV, de gemeente of een hulpverlener. In dit hoofdstuk leer je daarom alles wat je moet weten over communiceren, het maken van contact en de ontwikkeling van jouw professionele betrokkenheid.
 • Ethiek en integriteit
  Als beschermingsbewindvoerder kom je zeker in aanraking met ethiek. Maar wat is nou precies de moreel juiste manier van handelen in een bepaalde situatie? En wat kun je doen als er een ethisch dilemma ontstaat? Deze vragen behandelen we in het hoofdstuk ‘Ethiek en integriteit’.
 • Beschermingsbewind
  Een bewind bestaat uit vier fases: de aanmelding, intake, uitvoering en beëindiging. Deze fases zijn ook meteen de vier onderdelen van je werkproces. In dit hoofdstuk nemen wij je mee in de werkzaamheden per fase, zodat jij precies weet wat er van jou als beschermingsbewindvoerder wordt verwacht.
 • Structureren en plannen
  In dit hoofdstuk leer je waarom het belangrijk is om overzicht te hebben en hoe je dit overzicht krijgt én houdt. Als beschermingsbewindvoerder moet je namelijk continu de controle hebben over al jouw dossiers. Wat speelt er, wat moet je nu doen en wat moet je later in het jaar doen? En hoe stem je dit het beste op elkaar af?
 • Ondernemen
  Er komt veel op je af als je als zelfstandig beschermingsbewindvoerder start. In dit hoofdstuk krijg je daarom inzicht in wat belangrijk is voor het starten van je eigen bewindvoerderspraktijk. Met deze handvatten kun jij de eerste stappen als ondernemer zetten.


Belangrijk om te weten!

Boekbaar met STAP

Volg een opleiding of training naar keuze met €1.000,- STAP-budget!

Als je wilt groeien in jouw carrière, wilt omscholen of als je werkzoekend bent, biedt het STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarkt Positie) mooie mogelijkheden om met behulp van €1.000,- subsidie een scholingstraject te starten. De overheid stelt de subsidie beschikbaar om werkenden en werkzoekenden te ondersteunen in het versterken van de arbeidsmarktpositie. Een sterke arbeidsmarktpositie start immers met de juiste scholing!

Er wordt door de overheid ongeveer 200 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld voor het STAP-budget. Hiermee worden ongeveer 200.000 verstrekkingen van €1.000,- toegekend, verdeeld over verschillende aanvraagtermijnen.

Voor wie is STAP?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering, zoals bijvoorbeeld een studiefinanciering of lerarenbeurs.
 • Je hebt het huidige kalenderjaar nog niet eerder een STAP-budget toegekend gekregen.
 • Jouw gekozen opleiding start ná 4 weken vanaf het aanvraagmoment bij het UWV en vóór 3 maanden na het einde van de aanvraagtermijn.
 • Je voert jouw scholingstraject uit bij een erkende STAP-aanbieder.

Toelichting op de prijs

 • Exclusief btw
  De prijs van dit product is exclusief btw
 • Diverse betaalmogelijkheden
  Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen
 • Toeslag locatie- en arrangementskosten
  Bij dag- of ochtendprogramma € 19,95 | Bij middagprogramma € 9,95
 • Studie- en oefenmaterialen
  Alle materialen worden online klaargezet
Inbegrepen

Wat krijg ik bij deze training?

Je ontvangt het volgende:
online leeromgeving
Online Leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Item Klassikaal PO
Klassikale training

Onze trainers staan voor je klaar

Item interactief
Interactieve trainingsvormen

Ruimte voor vraag, antwoord en feedback

Bovenwettelijk
Bovenwettelijke opleiding

Ga voor een toppositie met deze opleiding

Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen?

Start wanneer jij wilt op centraal gelegen locaties in Nederland

Item startdatum2

Klaar om te bestellen?