STAP-budget aanvragen

Wil jij een opleiding of training volgen met het STAP-budget? Lees hier van A tot Z hoe je een opleiding of training kunt boeken met gebruikmaking van het STAP-budget.

STAP-budget
Het STAP-budget aanvragen

Het aanvraagproces

Visuele weergave? Bekijk de infographic!

1. Plaats een STAP-aanmelding
Heb je het STAP-opleidingsaanbod van Lindenhaeghe bekeken en heb je een opleiding gevonden die je graag wilt volgen? Dan plaats je een aanmelding door te klikken op de button 'bestel met STAP'. De training of opleiding wordt dan in het winkelmandje geplaatst en je rondt het bestelproces af.

Zoek de training zorgvuldig uit, want je kunt je maar voor één traject met het STAP-budget aanmelden. Het is dus niet mogelijk om meerdere opleidingen of trainingen te boeken om daarmee de kansen te spreiden.

2. Dien het STAP-aanmeldingsbewijs in
Je ontvangt van Lindenhaeghe een reserveringsbevestiging met bijgevoegd het STAP-aanmeldingsbewijs. Deze heb je nodig om de subsidieaanvraag via het UWV STAP-portaal te voltooien (zie handleiding). Op dit moment is er geen STAP-budget meer beschikbaar voor de huidige aanvraagtermijn. De eerstvolgende aanvraagtermijn waarin je de aanvraag kunt indienen opent op 1 september 2022.

Dien jouw subsidieaanvraag mét het STAP-aanmeldingsbewijs in binnen de juiste aanvraagtermijn. De startdatum van jouw opleiding of training is hiervoor bepalend. Zo dient jouw opleiding te starten ná 4 weken vanaf aanvraagdatum bij het UWV en vóór 3 maanden na het einde van de aanvraagtermijn. Valt jouw training of opleiding binnen deze periode? Dan zit je goed, en kun je de aanvraag via het UWV STAP-portaal indienen. Meer hierover lees je in onze veelgestelde vraag.

Daarnaast wordt de subsidie toegekend middels de methode: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wacht dus niet te lang met het indienen van de aanvraag. Het zou zonde zijn als je nét te laat bent.


3. Houd jouw mailbox in de gaten!
Heb jij de subsidieaanvraag ingediend? Houd jouw mailbox goed in de gaten!

Zodra de subsidie wordt toegekend, kunnen we jouw aanmelding definitief maken. Je ontvangt uiteraard een mailtje van ons met de benodigde informatie.

Heb je de subsidie helaas gemist, maar wil je de opleiding toch graag volgen? Dan kun je er uiteraard voor kiezen om de aanmelding te laten staan en de kosten zelf te financieren. Waag je liever nog een poging? Bekijk dan goed of jouw STAP-aanmeldingsbewijs nog in een volgende aanvraagtermijn ingediend kan worden, of dat er opnieuw een aanmelding geplaatst moet worden voor een nieuwe opleidingsdatum.

4. Ga voor een succesvolle afronding!
Heb je het STAP-budget toegekend gekregen? Dan kan het studeren beginnen!

Houd er rekening mee dat het UWV als voorwaarde van de subsidie een succesvolle afronding van het scholingstraject verwacht. Dat wil zeggen dat:

  • Je een diploma of certificaat kunt tonen, en
  • je aan het aanwezigheids- en deelnamepercentage voldoet.


Mocht er niet aan deze voorwaarden voldaan kunnen worden, loop je het risico dat het recht op de subsidie komt te vervallen. Uiteraard helpen we je naar een succesvolle afronding van het traject.

Voldoe ik aan de voorwaarden?

De subsidievoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget, dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Bekijk deze goed voordat je de aanvraag indient. Het zou immers zonde zijn als je de kans op een subsidie misloopt!

Voldoe jij aan onderstaande voorwaarden?

  • Je hebt momenteel geen andere openstaande STAP-aanmelding.
  • Jouw gekozen opleiding start ná 4 weken vanaf de aanvraagdatum bij het UWV en vóór 3 maanden na het einde van de aanvraagtermijn.
  • Je hebt het huidige kalenderjaar nog niet eerder een STAP-budget toegekend gekregen.
  • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering, zoals bijvoorbeeld een studiefinanciering of lerarenbeurs.
Tijdvak 4


Hoe kan ik mij aanmelden?

STAP-aanmelding

Via onze website is het mogelijk om een aanmelding te plaatsen voor een opleiding of training met gebruikmaking van het STAP-budget. Je meldt je dan aan voor de opleiding door te klikken op de button 'bestel met STAP'.

Wil je er zeker van zijn dat je niet nét misgrijpt? Schrijf je hieronder in voor de mailinglijst en blijf op de hoogte van belangrijke updates!